Három kínzó kérdés a Fideszről

2014. október 29. 12:13

Vajon a fiatal Orbán Viktor és a korai Fidesz mennyi fogást találna a mai Orbán Viktoron és a mai Fideszen?

2014. október 29. 12:13
Rajcsányi Gellért
Mandiner

1. Vajon a Nyugat felé öklét rázó, Kelet felé kacsintgató, Kádár népének muzsikáló, polgári ethoszt elvető, a modern világot egyre kevésbé értő, kurucos víziókba menekülő vagy csak simán eszmék nélküli, etatista, államra telepedő, hatalomtechnikázó, homályban döntéseket hozó, nyilvánosság elől menekülő mamelukokból és bólogatójánosokból álló hatalmi pártok ellen fellépő Fidesz

miként válhat

egy Nyugat felé öklét rázó, Kelet felé kacsintgató, Kádár népének muzsikáló, polgári ethoszt elvető, a modern világot egyre kevésbé értő, kurucos víziókba menekülő vagy csak simán eszmék nélküli, etatista, államra telepedő, hatalomtechnikázó, homályban döntéseket hozó, nyilvánosság elől menekülő mamelukokból és bólogatójánosokból álló hatalmi párttá?
 
2. Vajon a fiatal Orbán Viktor és a korai Fidesz

mennyi fogást

találna a mai Orbán Viktoron és a mai Fideszen?

3. Vajon a fiatal középosztály hangját értő és közvetítő, a fiatal középosztályt magának megnyerő, velük együtt utcára vonuló, őket politikai aktivizmusra bíró, belőlük politikai felhajtóerőt nyerő Fideszből

hogyan lett

a fiatal középosztály hangját nem értő és nem közvetítő, őket lassan elvesztő, vagy legalábbis politikai passzivitásukra játszó párt, amely ellen a fiatal középosztály az utcára vonul?
 
*
 
 
„Legszebb álmainkban a jövő végleg elkezdődik, és folytatódik a szabad, polgári, értékeire, hagyományaira büszke Magyarország oly sokszor elakadt építése, melynek kormányzata elősegíti az egyéni és közösségi kezdeményezések kibontakozását. Legrosszabb rémálmainkban az egykori kilencvenes évek végének szabadelvű-konzervatív jobboldali tábora egy második, nemzeti szalaggal átkötött »Kádár-korszak« tompa, elszürkült egységpártjává és annak csápjaivá válik. Nem kérdés, hogy mi miben hiszünk” − írtam 2010-ben, Fideszország születésekor. Ma sem kérdés, hogy miben hiszek.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. október 30. 08:07
Meg akarják dönteni a kormányt..ennyi. Egyébként van egy réteg a "nyugaton" ami kicsit tájékozottabb az átlagnál, tudja hol van Magyarország és ejnyebejnyézik, hogy itt talán fasizmus van..aztán tojik az egészre..a nagy többséggel együtt. Ahogy mi is arra hogy mi van Franciaországban, Angliában vagy Olaszországban, pedig jóval nagyobb országok és elég rossz helyzetben ők is.. Amit a liberális ujságírók írnak az egy dolog..azt írják amiért fizetik őket.Nem érzik át felelősségük súlyát, nem törődnek vele, hogy akár forradalmat vagy háborút is robbanthatnak ki, ha megbizóik találnak valami fanatikus hülyét aki fel tudja tüzelni a népet..Itt Magyarországon jelenleg éppen találtak egy ilyet illetve kettőt, akik a színen mozognak, a két Gulyást.ja és persze az iwiwes nem politikafüggőt...meg a félbolond Kunhalmit aki zászlót lenget a Parlamentben, és nyilván ahhoz a fiatal lányhoz hasonlítja magát gondolatban, aki 56-ban kiállt egy ablakba és a lyukas MAGYAR zászlót lobogtatta. Ez a liba az EU-s zászlóval hadonászott.. Ettől a tömeg fellelkesülten felbőgőtt és forradalmárnak képzelte magát..Pedig nem azok..szimplán csak felheccelték őket..és akik felheccelték azok ott vigyorogtak a fidesz székháznál vagy valahol a háttérben..és akik már bizonyították tökéletes alkalmatlanságukat mindenre. Ha most hirtelen át kellene venniük az ország irányítását, vehetnék elő régi embereiket, Draskovicsot, Szilvásit vagy Lampert Mónikát..esetleg Fodor Gábort vagy Weklert a szőlőművelőt..miniszterelnöknek meg ott lenne Bajnai. Tökéletes lenne, mert ugyanis sehol nem látni azt a tehetséges fiatal generációt akikről papolnak, hogy majd ők megmutatnák. Mit? A százezer forintos mobiltelefonjaikat meg tabletjeiket? Hiszen azt sem tudják mi történik körülöttük fülükben az állandó füldugóval.. Jól ki lenne baszva velük is meg az országgal is..
catalina9
2014. október 30. 08:02
august [Hozzászóló kiszűrése] 2014. október 30. 05:43 Itt van példának a pár napja történt eset a Fidesz székháznál. Videofelvételek tucatjai rögzítik az eseményeket jó pár ezer direkt szemtanúval, és a bíróságon azt mondják nem egyértelműen bizonyítható" No és hát erről nem írnak bő nyállal, akik utálnak minket, mert hogy kiderülne, hogy zsoldosaikat lehet utálni. Minden mértékadó lap közölte a fényképet, amelyen a Móra Veronika nevű soroszsoldost elviszi a rendőrautót. De arról már nem írnak, hogy milyen visszaéléseket talált a vizsgálat..
catalina9
2014. október 30. 07:58
Hardrada 2014. október 29. 16:05 Ha egyfelől nézem, akkor *facepalm* Ha másfelől, akkor le a kalappal, amiért be tudod kapcsolni a számítógépet, elindítani a böngészőt, és még egy honlapra is sikeresen regisztráltál." Ez komoly hozzászólás volt...gratulálok!
Kanóc
2014. október 29. 23:59
Ergé elkeseredett, Tomi szomorú, stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!