A fordulópont

2014. október 27. 14:59

Orbánt a Fidesz meghatározó és potens vezetői – akik mentesek az Orbán –imádat impotencia növelő hatásától – eddig sem tartották vízen járónak és tévedhetetlennek.

2014. október 27. 14:59
Kóczián Péter
Kóczián Péter blogja

„Az internetadó miatti tüntetés fordulópont lesz Orbán Viktor kormányzásában. Eddig önhatalmúlag mindent megtehetett, ezután erősebb ellenállással kell számolnia a Fidesz vezérkarában is. (...)

Orbán Viktor, ahogy arról korábban már írtam, a szuverenitása növelése érdekében tesz meg mindent. Ez az egyik legfontosabb célja. A szuverenitás persze eszköz a szemében, nem önmagában vett cél. Kormányzása során egyre növelte a szuverenitását. Mindenki arra figyel, hogy az ellenzékkel, a nem rá szavazókkal szemben tette ezt. De ez a történetnek csak az egyik része. A másik fele, hogy Orbán miniszterelnök saját pártjával, frakciójával, Kövér Lászlóval, Kósa Lajossal, Rogán Antallal, Pokorni Zoltánnal és az égvilágon mindenkivel szemben (mínusz Habony Árpád) növelte a szuverenitását.  Biztos volt olyan időszak is, amikor egyeduralkodó volt.

Ennek most vége lesz. Nem fogja tudni lenyomni az ötleteit úgy, ahogyan eddig. Nem a tévedhetetlenség mítoszát vesztette el, mert szerintem a Fidesz meghatározó és potens vezetői – akik mentesek az Orbán –imádat impotencia növelő hatásától – eddig sem tartották vízen járónak és tévedhetetlennek. De eddig nem lehetett érvet találni politikai érzéke ellen. Most viszont igen.

Az internetadó ugyanis a jelek szerint nagyon érzékeny pontjára tapintott rá a magyar társadalomnak. Szerintem arra az érzékeny nézőpontra, amely az államtól elvárja, hogy gyarapodni akaró és azért naponta tevő polgárait ne akadályozza a személyes gyarapodásukban, boldogulásukban. Ha ez meg van, akkor mi, magyarok sok mindent elnézünk az államhatalomnak és azt gyakorló politikusainknak. Korrupciót, pazarlást, tétovázást, töketlenséget,  rosszindulatot, hányavetiséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. október 28. 08:03
hibás alapvetésből csak hibás következtetésekre lehet jutni mi bizonyítja hogy az internetadó az Orbán ötlete? délutánra még az is lehet hogy Orbán fogja megmenteni a sokat szenvedett balliberált csőcseléket ettől a kíntól
teljesenertelmetlen
2014. október 27. 22:00
"Azért álltam a nyilvánosság elé a könyvemmel, mert továbbra is zajlik az üres propaganda a médiában. Ha megnézi, ami Ukrajna körül történik, láthatja, hogy az újságírók nagy része teljesen elfogultan ír. Nem vagyok oroszpárti, nem vagyok Kína-párti, de azt tudom, hogy a vezető német újságírók – nem tudom, hogy ez Magyarországon miként van – egyoldalúan transzatlanti elkötelezettségűek, az elitújságírók nagy hálózatának a tagjai, akik azt írják meg, amit a NATO sajtóosztálya eléjük tesz. Nem azt írják, amit valóban gondolnak, szó szerint úgy viselkednek, mint akik sisakot húznak a fejükre, és hadba vonulnak Oroszország ellen. Nekem semmi bajom nincs az Egyesült Államokkal, csak azt mondom, amit láttam és hallottam. Éveken át én is madzagon rángatott báb voltam. Hadd mondjak még valamit. Látom azt, amit Magyarországról írnak ugyanezek az újságírók és a média. Ez is nagyon megdöbbent, mert jól ismerem azokat, akik negatív képet festenek az Ön országáról. Nem vagyok Magyarország-szakértő, de az az érzésem, hogy ez a kép nem a valóságot tükrözi. Ugyanezt mondja a magyar kormány is. Mit gondol, kik állhatnak az újságírók befolyásolása mögött? – Nyilván nem lehet kihagyni Soros Györgyöt, akiről részle­tesen írok a könyvemben, de rajta kívül is sokan tartoznak ehhez a hálózathoz, például David Rockefeller, a Bilderberg-csoport tagjai és a Trilaterális Bizottság is. Ha végignézi ezeket a transzatlanti szervezeteket, akik mögött ott áll Soros, Rockefeller és mások, láthatja – ez a személyes véleményem –, hogy nem az emberiség, nem a népek érdekében tevékenykednek, nem Magyarországon akarnak segíteni, hanem a saját zsebüket akarják megtömni. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom. Nem az emberek érdeklik őket, hanem az, hogy az elithálózat céljait szolgálják ki az újságírókkal és a különböző szer­vezetekkel. Névjegy Dr. Udo Ulfkotte Freiburgban és Londonban tanult. 17 éven át tudósította a Frankfurter Allgemeine Zeitungot, elsősorban mint haditudósító, emellett biztonságpolitikai menedzsmentet tanított a Lüneburgi Egyetemen. Hírszerzési specialista, az Egyesült Államok Marshall-alapítványának a tagja, dolgozott a Konrad Adenauer Alapítvány tervezőbizottságában és a Szövetségi Biztonságpolitikai Akadémia szóvivőjeként is. Ulfkotte a biztonsági kérdések szakértőjének számít, és számos könyv szerzője. Főbb mûvei: Európa az összeomlás előtt; Vigyázat, polgárháború!; SOS Nyugat; Ki az euróból! Legutóbbi mûve A politikai korrektség címmel jelent meg.
kálmi
2014. október 27. 19:28
Ha és amennyiben, akkor van némi igazság abban amit Kóczán Péter írt. Ha nincs, akkor ez lenne, ha....
catalina9
2014. október 27. 17:30
Kóczián ez nagyon hónaljszagú volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!