Ha a világ Fidesz lenne

2014. október 17. 09:58

A mi kis szertelen ellenzékünket nyilván ez a történet sem ingatja meg abban az erős hitében, hogy azt a kormányt, amelyik egy ezredrangú körzetecskét sem enged át, le lehet váltani a saját rendszerén belül.

2014. október 17. 09:58
Gomperz Tamás
hvg.hu

Tehát, itt vagyunk megint, az egész ország narancssárga, legfeljebb néhány (nem túl fontos) körzetet szerzett meg az ellenzék, pont annyit, amennyi elengedhetetlen ahhoz, hogy ne kelljen magyarázkodni demokráciailag (köszönjük, ellenzék), szóval a helyzet ideális. Gondolnánk mi. De mi nem vagyunk a Fidesz, nem is olyan jó nekünk. Hogy ilyen tökéletes leosztás mellett, miért van szükségük arra, hogy új választást kényszerítsenek ki ott, ahol véletlenül az ellenzék jelöltje nyert, erre a kérdésre tudományos módszerekkel nyilván nem lehet válaszolni.

Valószínűleg az a magyarázat a jelenségre, hogy olyanok ők, mint a vérfarkasok, akik bármennyire rendes emberek amúgy, ha jön a telihold, átváltoznak szörnyeteggé. Hát még, ha nem is rendes emberek amúgy. Zsákmány. Vérszag. Éji vad. Pont. Akinek nem tetszik, kinyalhatja a demokráciánkat.

Azt mondják, hogy azért kell megismételni a szavazást, mert az adott körzetben az ellenzéki jelölt a szórólapjain a többi ellenzéki pártot is feltüntette támogatóként, holott őt hivatalosan csak egy párt indította. Ez lenne a csalás a fideszes alapszervezet választási bizottság szerint. Ehhez képest az ő plakátjaikon fordítva történt, a felírat úgy szólt, hogy »Csak a Fidesz«, de jött vele a KDNP is. Az más.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2014. október 17. 15:01
Gompenz úgy tudom demokrácia van , lehet szavazni ahova akarsz te ökör bolsi
balbako_
2014. október 17. 13:25
Mert még mindig kísért a kék cédulás választás. A baloldal nem bír enélkül élni. Miért adnák át a lopott holmit önként?
BőröndÖdön
2014. október 17. 13:10
Ez is elmúlik egyszer,mint a Kádár-rendszer...
tango47
2014. október 17. 10:59
Valami vagy csalás, vagy nem az. Ilyesmiben nincs helye nagyvonalúskodásnak. A bíróság majd eldönti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!