MSZP oligarchák végnapjai jönnek

2014. október 16. 09:55

Úgy izgulok, mint katolikus diakónus a részeg garázdaság utáni szabálysértési eljárás alatt: bazz, gyökerestől fordul fel az MSZP élete.

2014. október 16. 09:55
Fabius
Varánusz

Tóbiás nem szarral gurigázik mikor nekimegy a megyei hatalombrókerek vazallusi rendszerének. Már, ha tényleg nekimegy, és nem a választóknak meg a három vesztes csatában megtört, elfáradt, kiábrándult párt-talpasoknak szóló himihumi az egész. Mert lássuk be, a 2010-es apokalipszis óta minden hónapban volt valami gyökeres megújulás, csak látható eredménye nem lett soha. Kofalárma, ígéret meg fogadkozás hegyek ellenére eddig csak az volt látható, a folyamatos változásban valahogy a változatlanság lett az egyetlen állandó. A változás ellenségeit úgy védte a lekötelezettek egzisztenciális félelme, mint nyugati városokat Dunai árvíz idején a mobilgát. Sérthetetlen, elmozdíthatatlan figurái a pártnak, akik helyett most alkalmatlanság estén lecserélhető arcok jönnek.

Jókora béklyó esne le a szocialistákról, ha ezt Tóbiás keresztül tolná. De nyilván nem lesz egyszerű dolga, sőt. Innentől jobban teszi, ha vigyáz, mert a végén véletlenül hátba szúrja magát egy rozsdás, életlen, Baranyában talált handzsárral. És akkor puccs, akarom mondani fuccs az egésznek megint.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2014. október 16. 18:11
Először azt kellene eldönteni, hogy ki vezeti az MSZP-t: az országos elnökség vagy a bp-i elnökség? Mert momentán mintha ellenkező irányba tartanának. :)))
kuwiq
2014. október 16. 17:36
Ha oligarcha van, akkor pénznek is kéne lenni valahol, nem? Márpedig nem úgy néz ki, hogy az elvtársak dúskálnának, sőt. Ezek már csak aligarchák, az a gyanúm. Mintha nem a házmester fogott volna össze a kisbőgővel meg a pojácával, mintha nem a kunhalmi mondott volna le a saját jelöltindításról, és még folytathatnánk. Az igazság az, hogy a szavazóbázist és az apparátust is sikeresn osztották meg a pojácáék, kisbőgőék, na meg ott a természetes fogyás is, aminek a hatását nem kéne lebecsülni. A szervezet is oszlóban van, mint tudjuk, a főállású munkatársakat is ritkítják. Ha megszabadulnának azoktól, akik már koruknál fogva se nagyon rúgnak labdába, akkor se történne semmi, a pártnak nem ez a problémája, maximum egy a szaporodó sokkal súlyosabbak között. Ezek közül csak párat említenék meg: 1. hitelességi válság - még a saját szavazóik se igazodnak ki rajtuk, pedig az már valami, ahány vezető, annyiféle nyilatkozat (ld tóbiás, kunhalmi , steiner) 2. vezetési válság - a párt olyan, mintha nem vezetné senki, vagy bárki vezetné, úgyis azt csinálja, amit a pojáca mond neki, különösen éles helyzetben, ld az országgyűlési listájukat, vagy a fallosz elvtárs és a rekettyés jelölését és támogatását 3. a szavazóbázis öregedése és fokozott fogyása
tóth mária
2014. október 16. 17:20
Tóbiásnak semmilyen karaktere nincsen, majd nem olyan sótlan mint Bajnai! Vele sem mennek előre, de ez így van jól.
Pető Márton
2014. október 16. 11:49
Tóbiás ezzel most nyakára rakta a kötelet, az elvtársai pedig hamarosan kirúgják alóla a sámlit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!