Másnap

2014. október 27. 12:42

Hogy betört pár ablak és tönkrement három nyílászáró? Senkinek nem esett baja. Egy szimbolikus épületet rongáltak meg a tüntetők, ami teljesen legitim eszköz a politikában.

2014. október 27. 12:42
Ágoston Dániel
Alternatíva

„A lényeg azonban megint elsikkad. Nem kívánom túlidealizálni a helyzetet, de a tegnap alighanem lényegében volt más. Eddig ugyanis egyetlen esetben sem láttam, sőt, fel sem merült bennem, hogy 15 éven belül látni fogok olyat, hogy egy nyilvánvalóan anarchista tüntető és egy nyilvánvalóan radikáljobbos ultra egymás mellett állva szólogat be egymásnak, majd amikor megjelenik Demszky Gábor, kórusban küldik el az anyjába, titulálják dinoszaurusznak, és kérik ki maguknak, hogy egyáltalán ki mer jönni az utcára. És nem egy és nem két fiatalról beszélek.


Hogy betört pár ablak és tönkrement három nyílászáró? Senkinek nem esett baja. Egy szimbolikus épületet rongáltak meg a tüntetők, ami teljesen legitim eszköz a politikában. Mi több, külön kiemelendő a rendőrség és a tüntetők szinte úri modora egymással szemben. Mert amint beálltak a tüntetők és a székház közé a rendőrök, a dobálás is abba maradt, maximum lézerezték a rendőrök kezében lévő kamerákat, a rendőrök pedig teljesen normális hangnemben szólították fel a jelenlévőket, hogy menjenek ki a Lendvay utcából, mert szabálysértést követnek és ezért ki lesznek emelve a tömegből. (Noch dazu még jó éjszakát is kívántak, mikor elmentem a sorfal mellett...)

És pont eddig kellett elmenni. Úgy erőszakban, mint minden másban.

Ám, ahogy mondtam, nem akarom túlidealizálni a helyzetet. Nem hiszem, hogy a posztanarchisták és a neofasiszták kéz a kézben fognak tüntetni a továbbiakban a demokratákkal, kidobálva a demszkyket a tömegből, miközben a rendőrök egyetértő kacsintásokkal végzik a kötelességüket, olykor-olykor félrenézve. De talán egy rövid ideig most merem azt hinni, hogy valami egészen új mentalitás indult el a tegnappal.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nanemáne
2014. október 27. 22:06
Ha a te ablakod törték volna be visítanál mint egy választási malac!
korona
2014. október 27. 20:40
Sokan nem veszik észre, hogy itt nem is az orbánrezsim irányít, hanem MAGA IRÁNYÍTJA MAGÁT A NEMZET, mivel királyunk nincs, de van MAGYAR SZENT KORONÁNK. Az orbánisták teszik a dolgukat, ahogy a gyurcsányisták meg elődeik is tették, a nép meg éli a maga megszokott életét. Ám a hazugságok, csalások MIND napvilágra kerülnek, és jaj azoknak, akikről megtudja a nemzet a bűneiket, mert nem lesz nyugalmuk egészen a halálukig.
korona
2014. október 27. 20:34
Próbálkoznak az ATLANTISTÁK. De elfelejtik, hogy MAGYARORSZÁG MINDIG SZABAD (sic) Sok nép róbálta már leigázni a magyart, de eddig még mind eltakarodtak innen. Tehát jobb, ha nem is jönnek ide. MAGYARORSZÁGOT NEM LEHET LEIGÁZNI.
catalina9
2014. október 27. 18:40
Rockpapa [Hozzászóló kiszűrése] 2014. október 27. 18:25 Folyamatosan hazaárulózott ez a liberális banda,miközben egy CIA ügynök, nagyköveti beosztásban kisérte őket.Mindegy nekik Orosz,vagy Amerikai,csak segítsen!!" Hát nézzük kik segítettek nekik, mert az önmaga egy tanulmány! Hát kezdte a vállról indítható ripacs, Cohn Bendit. Majd jött Paul Lendvai, majd Charles Gati, Soros, Clintonné. Aztán Kroes, Reding, Tavares, Lunacek "asszony"... Uramisten micsoda szégyenletes banda...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!