Stratégia nélkül csak verebek vagyunk

2014. szeptember 15. 09:37

Hiába a miniszterelnök lózungjai, miszerint sasok leszünk a védelemben, stratégiai egyeztetések nélkül a legjobb esetben is csak verebek lehetünk.

2014. szeptember 15. 09:37
Vadai Ágnes
MTI-OS

Mint ismeretes, ahogy a Közel-Keleten, úgy hazánk szomszédságában is fegyveres konfliktus zajlik. Ennek ellenére a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság az új Országgyűlés megalakulása óta csak egyszer ült össze, pedig elnöke, Kósa Lajos beismerte az ország védtelenségét egy interjúban.
Az orosz-ukrán helyzetre reagálva már a NATO is dolgozott ki védelmi stratégiát a szomszédos országokkal karöltve, ezzel eddig egyedül Magyarország kormánya nem volt hajlandó érdemben foglalkozni.

A Demokratikus Koalíció szerint az ország védelme, a magyar állampolgárok biztonsága elsődleges, pártpolitikán és napi ügyeken felül álló kérdés. Hiába a miniszterelnök lózungjai, miszerint sasok leszünk a védelemben, stratégiai egyeztetések nélkül a legjobb esetben is csak verebek lehetünk. A DK a helyzet súlyára tekintettel beadványban kezdeményezi a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság azonnali összehívását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2014. szeptember 15. 13:29
Az ország addig volt védtelen, amig te, meg az az elmebeteg főnököd uraltátok a honvédséget. Ti voltatok azok, akik néhány bánáti rózsa eltiprása mellett még azt a hadititkot is nyilvánosságra hoztátok, hogy az ország melyik része nincs lefedve a légitámadások ellen. Csak hogy nektek legyen igazatok. Hát ebben sem lett. Tudod mit, menj a francba te is. A verebeket meg szádra ne vedd, mert azok messze különb fajai az életnek, mint te, meg az a barom főnököd.
packó_
2014. szeptember 15. 12:08
Valkóban fejleszteni kell a magyar honvédelmet. Mi az ötlete, Vadai asszony?
alex44
2014. szeptember 15. 11:28
Ez nő nálam már akkor kiírta magát a komolyan vehető politikusok közül, amikor egy pár éve ha jól emlékszem ,úgy jellemezte Orbánt hogy ő a sötétség erőinek vezénylő tábornoka vagy valami ilyesmit.
Monkey4you
2014. szeptember 15. 10:52
A veréb is madár!!! Mindegy, hogy sas, vagy veréb eszi meg a magadfajta gilisztát!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!