Egy tragédia tanulságai

2014. szeptember 12. 07:41

A törvény előtt többé nem vitatható: Rezesová bódult volt az alkoholtól, a megengedett sebesség másfélszeresével hajtott, a sértettek vétlen áldozatai a fatális balesetnek.

2014. szeptember 12. 07:41
Nagy Áron
MNO

Az eljárás egyik nagy tanulsága, tűnjön bár közhelynek, mégis csak az, hogy valamennyien felelősek vagyunk a tetteinkért. Egyetlen autóvezető sem ülhet másként a volán mögé, mint józanul. A másik, hogy legyünk bár tanárok, teherautó-vezetők, vállalkozók, hivatalnokok vagy véletlenül egy milliomos család tagjai, bármit azért nem lehet megúszni. Így vagy úgy általában mindenkit utolér a végzet. Ha nem első fokon, majd a fellebbvitel végén.

De akad itt még más, ami jócskán túlmutat a Rezesová-ügyön! Ez pedig a szakértők kérdése, amivel leginkább a törvényalkotóknak kéne foglalkozniuk. Hiszen a jog lehetőséget ad minden érintettnek, hogy hozzáértők segítségét kérje ki a perben. Ezzel megpróbálkoztak a sértettek hozzátartozói (sikertelenül) és a védelem is. Most viszont Melegh Gábor és Kovács Miklós példájából világosabban kiderült: némely szakértő – ki tudja, melyik, vagy melyik nem? – időnként nem átallja a valóságot a »megrendelő« elvárásához igazítani. Nem csak Eva Rezesová felkérésére!

Egylépésnyi távolságból már látszanak a tanulságok és a teendők. Holnaptól főleg ezekkel lenne érdemes foglalkozni, mert a harag és a gyűlölködés nem fogja megelőzni a következő szerencsétlenséget. Ahhoz megértésre, megfontolásra – és ha másként nem megy, egyes jogszabályok megváltoztatására van szükség.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peti
2014. szeptember 12. 08:35
Nem ertem amugy a rinyalast Rezesova buntetese kapcsan, egyik oldalrol sem. Hogy sok, meg keves. Ugyebar 5-10 ev az ittas vezetes soran, kettonel tobb halalos aldozattal jaro baleset okozasa. Alapbol kozepertek, 7,5 ev. Ezt lehet tologatni fel-le, sulyosito es enyhito korulmenyek miatt. Rezesova - szerintem - megerdemelten kapott tobbet a kozeperteknel. Megjegyzem, ha ravarrjak a kozuti veszelyeztetest, akkor 10+ is konnyen lehetett volna... Ha valaki ezzel nem ert egyet, a torvenyalkotonal lobbizzon, a jovobeni sulyosabb/enyhebb buntetesekert. Es hogy miert valtott ki az ugy ilyen indulatokat? Valoszinuleg, mert jol osszefoglalja az elmult 25 ev szabad rablasanak fobb irritalo jelensegeit, es az atlagember igazsagerzetet nap mint nap frusztralo tuneteket. Buntetlen gazdagok, seggedbe villogo agresszorok, onzo, csak magukkal torodo emberek, satobbi.
nick89
2014. szeptember 12. 07:59
A független magyar bíróság 10 évig elhajtott minden devizahitelest. Most 30 nap alatt igazat ad minden devizahitelesnek és elhajtja a bankokat. Ugyanarról a hitelszerződésről döntött, ugyanazon jogszabály alapján. Köszönjük, független magyar bíróság!
Anton Chigur
2014. szeptember 12. 07:56
Most ugye az a kérdés, hogy a szakértőket meggyanusították e már?
balbako_
2014. szeptember 12. 07:54
Itt egy karakán bírónő döntött és helyre kéne már tenni végre a megvehető "szakértőket" itt ebben a perben ez a tanulság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!