Bokros nagyon messze van a Fidesztől, de az MSZP-től is

2014. szeptember 29. 18:00

Ha még Bokros nyerne is, akkor sem oldja meg a magyar baloldal válságát. Elveiben és ideológiájában nagyon messze van az MSZP által képviseltektől.

2014. szeptember 29. 18:00
Magyari Péter
444

„Bokrosnak persze most sincsenek nagy győzelmi esélyei, de többre juthat mint Falus Ferenc, aki képtelen volt bármi értelmeset állítani ebben a kampányban. Bokros legalább következetesen gondol valamit arról, hogyan kellene kinéznie az országnak, és ezt viszonylag összeszedetten elő is tudja adni.


Alig két hét van hátra a kampányból, Tarlós István nagyon vezet, és a Bokros mögé most beálló pártoknak nincs meggyőző kampánygépezetük és túl sok pénzük sem, hogy nagyot villantsanak az új jelölt érdekében. Ezzel együtt is Bokrossal inkább van esélye a baloldalnak, mint eddig volt.

Ha még Bokros nyerne is, akkor sem oldja meg a magyar baloldal válságát. Elveiben és ideológiájában nagyon messze van az MSZP által képviseltektől. Összeférhetetlen habitusa miatt aligha tud majd vele mit kezdeni a szintén nehezen egyezkedő Gyurcsány Ferenc. Nem lenne mögötte semmilyen frakció sem a Fővárosi Közgyűlésben, a kormány pedig lépten-nyomon keresztbe tenne neki. Főpolgármesterségéből nehéz lenne erős eredményt kihozni, és ha sikerülne, akkor az személyéről szólna és nem a most mögé álló pártokról.

Bokros mostani jelölése a baloldal válságára egyetlen szempontból válasz csupán: figyelmeztetés arra, hogy a belső erőforrások elfogytak, és van keresnivaló a meglévő struktúrákon kívül is. És jelzés arra, hogy néha bejön, ha valaki következetesen a maga útját járja.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2014. szeptember 30. 09:48
Igaz!Mondjuk bekövetkezik a csoda.Lali nyer.Ki fog vele szót érteni?Kezelhetetlen,konok ember.Pénzt támogatást nem kap majd a kormánytól.A benne reménykedő baloldali faszokat leszarja nagy ívben.Fél éven belül konfliktusa lesz mindenkivel.A Fidesz többségű képviselő testület keresztbe tesz neki,és ellehetetleníti. Ő senkinek sem jó,az biztos
kukagyerek
2014. szeptember 30. 09:24
"Bokros nagyon messze van a Fidesztől, de az MSZP-től is" ........ De a magyar néptől nem, mert rajta élősködik!
balbako_
2014. szeptember 30. 07:08
Bokros egy elvtelen szerencselovag. Mindig azt az eszmét vallja ahonnan leeshet egy zsíros állás.
Felebarát
2014. szeptember 30. 01:14
"Bokrost támogatni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem! " M. A. lol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!