A kötél ára

2014. szeptember 09. 10:20

Mintha egy országos kísérletnek lennénk az alanyai. Most éppen a kísérleti tankönyveket veszik kézbe az ország 1500 iskolájában azok, akik a két lehetőség közül ezt választották.

2014. szeptember 09. 10:20
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes
Galamus

„Mintha egy országos kísérletnek lennénk az alanyai. Most éppen a kísérleti tankönyveket veszik kézbe az ország 1500 iskolájában azok, akik a két lehetőség közül ezt választották. És találnak benne mindenféle furcsaságot, tartalmit és formait, szóvá teszik, meg is kritizálják az internetes fórumokon, a médiában. Nem a szakmai megmérettetés során, erre nem volt lehetőség. A kísérleti tankönyvek ugyanis derült égből alászálló kormányzati ajándékként jutottak el szeptember első napjaiba az iskolák százaiba. (...)

Aztán itt van az előkészített kísérlet a nemzeti italboltokkal. Aki hisz a szóvivők cáfolatának, az frissítse fel az emlékezetét: annak idején a nemzeti dohányboltok alapítását is cáfolatok vezették be. (...)

Mindez a brezsnyevi tespedés időszakában született viccre emlékeztet. E szerint a párt központi bizottságának feltűnt, hogy a tömegekből kihalt a forradalmi öntudat, s határozatot hoztak a felkeltésére. Nagygyűlést hívtak össze a Vörös térre, és bejelentették, hogy tízszeresére emelik a közlekedési költségeket. Semmi válasz, néhányan még tapsoltak is. Nekirugaszkodtak újra: bejelentették az élelmiszerárak tízszeresére emelését. Hasonló reakció. Erre bevetették a biztosnak látszó tippet: bejelentették, hogy a szovjet állam humanista alapelveinek figyelembe vételével úgy döntött, hogy megtizedeli az ország lakosságát. Jövő héten minden érintett jelentkezzen a számára kijelölt helyen és időpontban. Egy kéz emelkedett a magasba: »A kötelet mi hozzuk vagy a párt adja?«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. szeptember 09. 18:15
A finneknél régóta csak külön üzletekben lehet sörnél töményebb szeszt venni... Aggódjunk Finnország fasizálódása miatt, nácikoljunk egy joooóóóóóót!!!
puszika
2014. szeptember 09. 16:52
Tudja kedves Ágnes, az egészben az a legbosszantóbb önöknek,hogy bármennyire is akarják a botrányt,az iskolákban a dolog kiválóan működik. A cirkuszt csak önök csinálják,jó távol az iskoláktól ahelyett, hogy közelebb mennének és megyőződnének a valóságról!!!
luga
2014. szeptember 09. 12:20
Szegény hülye nyanya, még most is ezt ragozza? Már új direktívák vannak kiadva nektek, elvtársak!
qccqccqcc
2014. szeptember 09. 12:16
Anyukám, ti nem megszűntetek, baszki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!