Béláim az úrban, gondolkodjunk!

2014. szeptember 23. 16:43

A Jobbiknak akkor érdemes kitartania Kovács Béla mellett, ha száz százalékig meg van győződve ártatlanságáról, amely – valljuk meg – a mostani helyzetben meglepő lenne. Ellenkező esetben minden kezet el lehet engedni.

2014. szeptember 23. 16:43
A Jobbegyenes szerkesztősége
Jobbegyenes

„Amikor ma reggel kinyitottuk az Indexet, és végiggörgettük a kilométeres hosszúságú cikket, azt gondoltuk, végre kiderül, kicsoda valójában Kovács Béla, és mit ártott az EU-nak vagy Magyarországnak. Az írás két ügynököt leplezett le: Kovács Béla feleségét és az újságíró Dezső Andrást.

Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az Index ablakába csak úgy befújta a szél a Mainicsi Simbun 1975. augusztus 28-i számát, meg hogy Dezsőt »egykori külügyminisztériumi dolgozók és titkosszolgálati szakértők« informálták arról, Kovács felesége milyen osztrák néven utazgatott a 80-as években. Nem kisebbítve az oknyomozás fáradságos munkáját, mielőtt az év tényfeltáró újságírója díjat képzeletben odaítélnénk Dezső Andrásnak, azt azért jegyezzük magunkban, hogy a lényegi információk kizárásos alapon csak a magyar titkosszolgálatok kezén keresztül érkezhettek. És ez még az optimistább verzió. Tegyük hozzá azt is: Kovács az édesapja orosz származására vonatkozó információkat cáfolta, ráadásul úgy, hogy nyilvánosságra hozott egy rettenetes családi tragédiát. Nincs az a sanda érdek, ami erre rávenne egy embert. Dezső minimum ebben az ügyben tartozik egy bocsánatkéréssel. Ha van kérdés, amiben az újságírót nem illeti meg a tévedés joga, akkor az az intim szférának ez a legbelsőbb régiója.

(...)

Egyébként, aki foglalkozott már titkosszolgálati módszerekkel, az tudja: egy ember akkor is könnyen egy ilyen cég emberévé válhat az évek során, hogy erről valaha is konkrétan tudomást szerezne. Kovács Béla azt nem cáfolta (talán nem is teheti meg, pontosan azért, mert nincsen a biztos tudás birtokában), hogy felésége a KGB-nek dolgozott. Aki viszont nap mint nap egy olyan emberhez megy haza, egy olyan társsal osztja meg magán-és szakmai életének részleteit, aki egy idegen országnak dolgozik – nos, az maga is ennek a hatalomnak a játékszerévé válhat.

Az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillett, és ezt nem akarjuk elvitatni Kovács Bélától vagy a feleségétől sem. Az őt delegáló Jobbiktól viszont politikai szűklátókörűség lenne pozícióban tartani egy olyan embert, aki ellen akár évekig elhúzódó tárgyalások során havonta jöhetnek elő újabb kínos részletek, amelyeket éppoly nehéz cáfolni, mint bizonyítani.

A Jobbiknak akkor érdemes kitartania Kovács Béla mellett, ha száz százalékig meg van győződve ártatlanságáról, amely – valljuk meg – a mostani helyzetben meglepő lenne. Ellenkező esetben minden kezet el lehet engedni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pajszer
2014. szeptember 23. 22:48
Rendben. Csakhogy pörsenés vagyunk a nagyhatalmak seggén, úgyhogy nem lehetünk önállóak , ezt te is tudod.
Box Hill
2014. szeptember 23. 21:27
Politikusság esetén, amely definíció szerint a társadalom szolgálata, nincs ártatlanság vélelme. A megosztott lojalitás gyanúja is elegendő kell legyen a személyzeti beavatkozásra az illető pártja részéről.
császár
2014. szeptember 23. 20:45
A titkosszolgálatok hatalma mára félelmetes méreteket öltött. A totálisan lezüllött politika és a technika révén szinte mindenhatóak lettek. Tényfeltáró barátunk úgy viselkedik, mint aki megtapasztalt valami borzasztót, és az idegei kezdik cserbenhagyni, mert játékszerré vált. Annak pedig könnyen elromolhat valamije.
Ángyán Páván
2014. szeptember 23. 20:19
2006-ban Kovács (b2) ötször utazott Moszkvába. Podvojszkij, akit Vona Gábor ölelget, állítólag orosz honvédelmi állambiztonsági bekötöttségű http://www.eredetimiep.hu/fuggetlenseg/2010/majus/21/5.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!