A történelem fura ura

2014. augusztus 21. 14:31

Az jut eszembe, hogy talán mégis létezik a Himnuszban szereplő Isten, a Történelem és a Preambulum Ura; egy savtúltengéses, undok, mizantróp bácsika, akinek sajátosan gonosz, szarkasztikus humora van.

2014. augusztus 21. 14:31
Konok Péter
hvg.hu

A régió összes országa, a lenézett tótok, cselákok, polákok, sőt (horribile dictu!) az oláhok szépen elhúztak mellettünk; az egykori nagy magyar vidámság oda, csak a barakk maradt, de abból is kilopták már a kápók az összes kényelempótló facilitást. Magyarország széles e környéken lassan legfeljebb Lukasenka beteges Belorussziájával tartja a lépést a nagy illiberalitásban, csak nekik több a nyersanyaguk, meg hát cigit is olcsóbban gyártanak. Mi meg szívjuk, köhögünk, ha nem a Mészáros Lőrincét akarjuk szívni, ugye. Orbánékat közben meg már a nagytestvéri Azerbajdzsán is kiröhögi. "Hahó, köszike a gyilkosunkat, haverok, ja hogy gáz? izé... hát most éppen elfogyott, mert rengeteg csörögefánkot sütöttünk az Alijev születésnapjára, de ha majd megint lesz, szólunk, tutira olcsóbban kapjátok, jaj, cseng a másik telefonunk, le kell tennünk, hellóka!". Szóval itt ez az ország-kóceráj, »a máskülönben szép Magyarország«, ahogy már a középkorban is nevezték; kívülről gyanús ripacsok cirkuszi porondja (csak a rács legyen erős!), belülről nézve meg egyre sivárabb, leraboltabb szükséglakás. A bundapálinka, a keresztény fővadászok, a férfias pofonok, a magasztos pofával előadott szentfazék erkölcstani traktátusok, az elzárt közkutak és a trafikmutyi kországa; a főúri lagzik és a kivágott erdők földje; a matyóhímzéses Hummerekkel nyugdíjasokat gázoló politikusok és az árvizeket szavukkal csillapítani akaró, gagyogó őrültek játszótere; a rátarti, soviniszta, műveletlen csinovnyikok savanykásan kukaszagú Eldorádója. Ahol Andy Vajna nemzeti kaszinói adókedvezményt kapnak, mert ha rengeteg profitot zsebelhet be az ország hörcsögembere (copyright by dr. Flash), akkor talán majd csepegtet belőle a nyomorgó kölyköknek is némi ételmaradékot – viccelődik Varga Mihály, aki elvileg ennek az országnak a gazdasági minisztere. Ja, hogy nem is vicc volt? Hát igen; pont ez benne a lényeg.

Huszonöt év után egyre kevésbé tudok jóízűen röhögni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. augusztus 22. 11:57
Az ilyen ethnobizniszben utazó, páros ujjú patás krampuszok a politika bűzlő, érinhetetlen csövesei. Ha egyszer a pokolfajzat mintapédányát is bronzba öntenék a Szabadság téren, ez a fickó minden bizonnyal kiérdemelné a modell szerepét. Nem kellene változtatni rajta, elég lenne egy az egyben megmintázni. Alatta elég lenne egyetlen felirat: a kártevő.
fradi44
2014. augusztus 22. 09:19
Kóhnok Péter ?
kispufi
2014. augusztus 21. 23:04
jaj, te utolsó, milyen kis kívülállók vagytok mind, akiknek semmi köze mindahhoz, amivé és ahogyan lettek a dolgaink.
mustarharmas
2014. augusztus 21. 22:58
Na, megszólalt az MSZMP, majd később az mszp pártalapítványának dolgozója. Nyilván ő is mértékadó, független értelmiségi. Csakúgy, mint a többi szélsőbalos fanatikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!