Addig jó, míg Orbán él

2014. augusztus 17. 16:12

Mert mit ad nekünk Orbán? A felelőtlenség szabadságát. Hogy nem kell ám sokat gondolkozni.

2014. augusztus 17. 16:12
Dési János
Dési János
Népszava

Néhány perccel a csatlakozás tizedik évfordulója után köszönjünk el egy időre Európától. Viszlát. Jó lett volna veled. De mi most megyünk le a mélybe. Nekünk önkény kell. Diktátort ide, hamar. Ha nincs tatár, török, muszka – akkor saját erőből megoldjuk. A magyar lelelményes. És nekünk ne tessenek magyarázni polgári jómodorról, késről és villáról. Mi, ha akarjuk, a hagymát is hagymával esszük. Mi boldogan és öntudatosan hátrafelé nyilazunk, miközben máshol már hadront ütköztetnek. Mi, hiába az ismételgetés, nem akarunk tanulni semmiből.

Viszlát Európa, jó lett volna veled. De nekünk sötétlelkű kisdiktátorok kellenek, kiskirályok és kisoligarchák. Korszerű egyetem, független bíróság, profi közigazgatás, öntudatos művészek, szabad újságírók? – csak megzavarnátok a nép egyszerű lelkét.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. augusztus 18. 18:32
Ceterum censeo, aki lényegtelen dolgok után szaladgál elveszíti a sárgarépáját Désinek felmondtak.
rtlklubhu
2014. augusztus 18. 17:59
Fel a fejjel Désikém! Remélem fogsz még itt ott írogatni!
Zod
2014. augusztus 18. 17:54
Orbán köszöni,jól van. De téged, Dési az elvtársaid elgőzösítettek. Delectatio morosa.
Julismama2
2014. augusztus 18. 13:51
Ez volt az utolsó cikked Dési?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!