A helyes és helytelen nagyköveti eligazításról

2014. augusztus 29. 15:35

Vajon melyik miniszterelnök mondta, hogy Magyarországnak Oroszországgal számos történelmi és aktuális köteléke van, és sok dolog köt minket össze?

2014. augusztus 29. 15:35
Boris Vian
Tutiblog

„Vajon melyik miniszterelnök mondta az alábbiakat az évenként megrendezett külképviseleti értekezleten?

»Az, hogy érdemi, tartalmi külpolitizálás folyjon, hogy Önök a maguk országának legyenek a szakértői, a maguk területén járjanak el, keressék föl aktívan, kezdeményezően az ott lévő véleményvezéreket, tegyenek azért, hogy a Magyarországról kialakult képet jó irányba befolyásolják.«

És az oroszokról pedig ezt:

»Magyarországnak Oroszországgal számos történelmi és aktuális köteléke van. Sok dolog köt minket össze. Összekötnek nagyon világos gazdasági, energiapolitikai érdekek. Valószínűleg mindenkinek ez az első, ami eszébe jut az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokról. Magyarországnak ebben fontos világosan képviselnie nemzeti érdekeit. Kiszámítható, megbízható, jó viszonyra van szükség és távoli szomszédként kell tekinteni Oroszországra.«

Szabad a gazda? Nem, nem a Tusványosi Rém volt. Bajnai Gordon a megoldás, s 2009-t írtunk, mikor ezek a szavak elhangoztak. Egyébként nincs is ezzel semmi baj. A miniszterelnök tette a dolgát, oszt’ jó napot! Úgy tűnik viszont, hogy ha Orbán Viktor mond hasonlókat, azaz teszi a dolgát, akkor mindenki, de legfőképpen Sebaj Tóbiás kurvára kiborul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2014. augusztus 29. 22:32
Az a baj, hogy szegény ballib idióta kommentelők már megint nem a blog témájáról beszélnek. illetve dehogynem. Megpróbálják másra terelni a témát ezzel védelmezve szegény, buta Bajnai és Gyurcsány elvtársakat. :) Mert ugye kissé furán jön ki, hogy Gyurcsány elvtárs, aki akkor még a vendégéjszaka - amúgy kellemes eszkimó - szokását is felajánlotta Putyinnak, most az oroszok és Putyin ellen ágál. Az is furcsa, ha Bajnai elvtárs kitüntetett figyelmet szentel az oroszoknak a nagyköveti értekezleten. Sőt! Mi több! A magyar érdekek védelmére kéri szegény nagyköveteket. Ja. Nem. Akkor az természetes volt. Csak most lett természetellenes. Mert most Orbán mondja. :) Jól van elvtársak! Pihenjetek!
Pinter68
2014. augusztus 29. 19:48
Öt éve történt jobberek. Ha esetleg nem tűnt volna fel, azóta történt egysmás. Hogy csak pár példát mondjak Ukrajna megtámadása és maláj gép lelövése. Hogy Putyin antidemokratikus irányba való egyre erősebb eltolódását már ne is említsük. De persze ez e derék jobbereknek miért is számítana.
koronaszepe
2014. augusztus 29. 17:42
"A keleti szelek, Európának ezen részébe, demokráciát és szabadságjogot sohasem fújtak, egy orosz–magyar üzlet gazdasági értelemben akár még hasznosnak is tűnhet, de történelmi tapasztalat, hogy mindig a demokrácia feladásával jár."
koronaszepe
2014. augusztus 29. 17:38
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Oroszország expanziója, újraerősödése egy valóságos kihívást jelent a Nyugat számára. Olyan fenyegetést, olyan kihívást, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Európai Uniót, sőt elérheti a szövetségesek katonai erejét is. Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni" Orbán Viktor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!