István király üzenete

2014. augusztus 19. 08:36

Megöli a régit az istentelenség, de utolsó leheletével is azt fogja kiáltani: „Hajrá, Pussy Riot!” – és a legutolsó Pride-menetelésen fog összecsókolózni a rút elmúlással.

2014. augusztus 19. 08:36
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Igazi istváni dilemma előtt állunk: maradunk a réginél, vagy keresztülviszünk az országon valami újat. A régi: haldoklik. Fuldoklik önnön ürességétől, önnön felsőbbrendűségébe vetett hitétől, lapos és elviselhetetlen cinizmusától, kulturális sivárságától, a tömegember leírhatatlan primitívségétől, a fogyasztás brutális önpusztításától, a »szabad« piac vérszívó kegyetlenségétől, a demokrácia ocsmány médiadiktatúrává züllesztésétől, az állandó hazugságtól, a szabadság rút gnómmá korcsosulásától, a felelősségvállalás, az erő, a tekintély, a hit, a valóban természetes alá- és fölérendeltség hiányától. 

Megöli a régit az istentelenség, de utolsó leheletével is azt fogja kiáltani: 
»Hajrá, Pussy Riot!« – és a legutolsó Pride-menetelésen fog összecsókolózni a rút elmúlással.

Az új: még nincsen sehol. Illetve már mindenütt jelen van, de még sehol sem látszik. Belebújt fiatalok eszébe és szívébe. Még nem tudják, nem is sejtik, csak érzik: ennek így vége van. És ez a sejtés a legfontosabb. Lehet, hogy megmentik majd a világot, lehet, hogy még rosszabbat tesznek majd, és ezáltal ők fogják siettetni a végső pusztulást. De már semmi sem maradhat a régiben, ez az egyetlen bizonyosság. És mondjatok, hazudjatok bármit, a szellemet többé nem lehet visszagyömöszölni a palackba. És az okosok tudják ezt, még akkor is, ha a másik oldalon állnak. Spiró mondta a napokban: 
»A jó hírem az, hogy Nyugat-Európában ugyanolyan hülyék élnek, mint bárhol és bármikor másutt. Ők is csak emberek. A hülyeségtől itthon egyáltalán nem vagyok elszigetelve, éppen ettől látom, mi folyik Nyugaton – meg tőlünk keletebbre. Nem mások a problémák Nyugaton, csak civilizáltabban vannak eltakarva, és egyelőre szélesebb rétegeknek élhetőbb az életük, de gyorsan romlik a helyzet ott is. A rendszerhiba megvan, akadnak, akik ott is látják, és ugyanolyan tehetetlenek, mint kétszáz éve mindenki mindenütt.«

Erről van szó. Csak a rendszerhibáról való gondolkodás luxusa nem adatik meg mindenkinek. S aki nem tartozik a kiválasztottak közé, mindjárt parazsat gyűjt a fejére, ha rendszerhibáról elmélkedik.
Ezért olyan szép, férfias feladat mégis ezt tenni.
Ez ma az emberhez méltó gond. A többi: Pussy Riot. Meg meleg büszkeség. Hiszti. És tömény, legtöményebb hazugság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2014. augusztus 19. 17:19
"Ezért olyan szép, férfias feladat mégis ezt tenni. Ez ma az emberhez méltó gond... És tömény, legtöményebb hazugság." Elmész te, igazmondó műkörmös Bayer, a ...ba. A Fidesz fejlődése : a „körmös Bauer”-től a „műkörmös” Bayerig… A „körmös Bauer” utódja, Bauer Tamás : „Az aprófalvak iskolái helyett, amelyek újratermelik a lemaradást, a kulturálisan hátrányos helyzetet, a gyermekeket a kistérségi központ … iskolájába kell beíratni és minden nap kisbusszal odaszállítani.” Ángyán József: „… az életminőség javításának fontos és mindennapos eszközeivé válnak továbbá a falumegújítás és -fejlesztés valamint a természeti és kulturális örökség védelme, a kulturális és közösségi, természeti és épített környezet értékeinek megőrzése és gyarapítása, e tevékenységek felkarolása, az erős helyi közösségek kialakulását szolgáló oktatás, képzés, tájékoztatás valamint az e tevékenységek központjait jelentő iskola és önkormányzat megerősítése.” A „műkörmös” Bayer Zsolt, Magyar Nemzet: „a műkörmös (256 hektár állami föld bérlője) egy aranykalászos gazda volt, aki a szocialista rezsim idején (19 évesen) nem jutott földhöz, munkához ….. Ángyán pedig végre kilépett a Fidesz-frakcióból. Őszintén szólva éppen ideje volt. Én már egy éve kivágtam volna, hogy a lába se érje azt az immáron nem eladható földet. Most végre ment magától.”
balbako_
2014. augusztus 19. 13:49
Bayer most is világosan látja, mert nincs új a nap alatt. Már vannak emberek akik suttogják a föld gömbölyű, de Európát és Amerikát fogva tartja a régi tan, és a máglyák ahol megsütögetik az efféle okoskodókat még De attól a föld még gömbölyű ám!
Andre1bp
2014. augusztus 19. 11:24
Szélsőséges keresztény terrorista.
Felebarát
2014. augusztus 19. 11:23
István baja az volt, hoyg a judeokeresténységet eőltette ránk, megpecsélte a sorsunkat, nem tett le biztos államot, mert az már volt...és halála után szétszedték a hont Lászlóig... és miért szent? mert a judeokeresztény egyháznak tett szolgálatott, vagy ezzel szúrják ki az országok szemét, nesze egy szent...akinek levágták a kezét és hurcibálják körbe, a nagy király kezét...normális?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!