Mi választhatunk?

2014. július 15. 10:49

Az őszi önkormányzati választáson korántsem biztos, hogy Budapesten a Fidesz lesz a befutó, ezért – az utolsó utáni pillanatban – itt is újraírták a szabályokat.

2014. július 15. 10:49
Lencsés Károly
NOL

„A jelentés arra viszont jó, hogy a baloldali ellenzék kijelenthesse: a Fidesznek papírja van róla, hogy tisztességtelenül nyert, és nem legitim a kétharmad. Csakhogy ha már 2011-ben pontosan tudni lehetett, hogy a 2014-es parlamenti választást milyen szabályok szerint bonyolítják le, miért nem készültek fel rá? Talán ha nem egymással huzakodnak az utolsó pillanatig, jobban járnak.

Az áprilisi csúfos vereséget azért sem mentik az EBESZ megállapításai, mert szerintük a kormányoldal a maga alkotta szabályokat nagyjából betartotta. Szóval ha az ellenzék több szavazatot szerez, győzhetett volna. Kis különbséggel nagyon. És akkor foghatnák a fejüket a fideszes éceszgéberek.

De most csak jólesően hátradőlhetnek, hiszen minden számításuk bevált. A Fidesz érdekeit szolgálta a kampányt ellehetetlenítő kampányszabályozás, az ellenzéket együttműködésre kényszerítő egyfordulós rendszer bevezetése vagy a kompenzáció fogalmának újraértelmezése, amely szerint a győztesnek is járnak „elveszett” töredékszavazatok.

És még nincs vége az ötletelésnek. Az őszi önkormányzati választáson korántsem biztos, hogy Budapesten a Fidesz lesz a befutó, ezért – az utolsó utáni pillanatban – itt is újraírták a szabályokat. Tehát történjék bármi, a kormánypártok szinte nem veszíthetnek, és a Fővárosi Közgyűlésben többségbe kerülnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. július 15. 16:22
Igy működik Orbanisztán,Európa közepén...
marós
2014. július 15. 15:43
Libsik, választást nyerni vonzó programmal, és hiteles jelölttel lehet, de nektek egyik sincs, csak a Fidesz szidásához van eszetek, ezzel pedig nem lehet győzni.
paraklétosz
2014. július 15. 12:25
Budapesten még jelöltje sincs a balliberánsoknak. Szerencsétlen "független" miskolci jelöltön rugóztok már két hete.
Antigoné
2014. július 15. 12:17
Dehogynem veszíthetnek a kormánypártok. Tessék szépen (választási)forradalmat csinálni az elviselhetetlen diktatúra ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!