Külügyi utazási iroda

2014. július 13. 12:44

Lelkesen és buzgón jeleskedik a bukaresti diplomácia egy szomszédos ország, egy ugyancsak európai uniós tagállam lejáratásában.

2014. július 13. 12:44
Balog Levente
Krónika

„Ezúttal nem Magyarországról van szó, hanem Bulgáriáról. A bukaresti külügyminisztérium ugyanis egy ideje azzal bombázza a romániai közvéleményt, hogy életveszélyes a bolgár tengerparton fürdőzni, mert a víz hepatitis A-vírussal fertőzött. E hírrel alapvetően semmi baj nincs, azon kívül persze, hogy nem az egész bolgár tengerpartról van szó, csupán az egyik, turisták által nem is igen látogatott, helyi érdekű strandról, és hivatalosan még nem is erősítették meg a fertőzés tényét.

A nemzetközi példa adott, hiszen az egykori nagy testvér, Oroszország hasonló módon próbált keresztbe tenni Romániának, amikor nemrég bejelentette: nem importál marhahúst Romániából, mivel az országban kergemarha-kór-járvány tombol. Igaz ugyan, hogy a román illetékesek szerint járványról szó sincs, csupán egyetlen elszigetelt esetről, ráadásul az oroszok amúgy sem importálnak román marhahúst, de az ország lejáratására kiválóan alkalmas volt a hír.

A bukaresti külügy most visszavágott. Igaz ugyan, hogy nem az oroszoknak, elvégre Oroszország nagy és befolyásos, tehát meglehetősen félelmetes ellenfél. Helyettük jók a bolgárok is, akik szláv nyelven beszélnek, cirill betűkkel is írnak, akárcsak az oroszok, viszont megnyugtatóan kis országról van szó. Ahol azonban virágzik a fekete-tengeri idegenforgalom, külföldi turisták milliói utaznak oda üdülni, a kiszolgálás pedig kitűnő. Ellentétben a román tengerparttal, ahol ennek pont az ellenkezője igaz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. július 13. 16:02
Undorító népség, senki nem bízhat meg bennük, mert az első adandó alkalommal beleb*ssza a hátába a kést.
paraklétosz
2014. július 13. 13:02
Uborkasaláta szezon.
sersem4
2014. július 13. 12:51
Balkáni hajcihő. Ugyanez megy a DK-s tünti körül is,csak kicsiben. Bolgár szál mondjuk itt is van,a Dobrev family,meg román is,a TGM....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!