A csakafidesz szabadsága

2014. június 05. 15:39

A Fideszben elfelejtik, hogy a civil társadalom, a sajtó szabadsága, a fékek és ellensúlyok milyen fontos értékek. Pedig nem volt az olyan rég, hogy ők is ezt hirdették. Nemcsak 25, de még öt éve is. Emlékszem.

2014. június 05. 15:39
Novák Tamás
Mandiner

Az Orbán-kormány gyorsan helyretette mindazokat, akik valamiféle konszolidációt megnyugvást vártak a permanens szabadságharc utáni második ciklustól. Pedig ismerhették a programot: csakafidesz. A programjához, ahogy az elmúltnégyévben, úgy a következőben is szigorúan ragaszkodik a kormány. Csakafidesz. A döntések alfája és omegája a Fidesz, és annak tartós hatalma. Ez minden lépés és megfontolás iránytűje. És a morál, a szellem, a polgári Magyarország megteremtésének víziója? Látjátok?

Az biztos, hogy ebben a négy évben sem aludhat nyugodtan az, akinek a Fideszen kívül erő és hatalom maradt még a kezében. Legyen az Csányi Sándor, Dirk Gerkens vagy Demján Sándor. Ők is mennek a levesbe, vagy látványosan behódolnak, mint ahogy most a Telekom tette. Mert nekik az első, a második és a harmadik szempont is a profit.

A Fideszben a győzelemtől részegen, a hatalom lázában elfelejtik, hogy a civil társadalom, a sajtó szabadsága, a fékek és ellensúlyok milyen fontos értékek. Pedig nem volt az olyan rég, hogy ők is ezt hirdették. Nemcsak 25, de még öt éve is. Emlékszem.

A forradalom felfalja eszméit. Sima ügy. Előfordult már.

Közben alakul Közép-Európa leghatékonyabb kormánya. A tehetség és a kreativitás viszont kerüli azokat a helyeket, ahonnan szökik a szabadság levegője. Sima ügy. Előfordult már.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. június 06. 08:01
Ez a fékek és ellensúlyok mekkora baromság..Egyébként ha már működtetni kell, akkor inkább a liberális sajtóra kellene tenni..nem azért mert kritizálnak, hanem ahogy teszik.
marós
2014. június 06. 06:57
Az a gyanúm, hogy a média piacán sok az ingyenélő alkalmazott, vegyék tudomásul, amit előszeretettel szajkóznak, kapitalizmus van, a piac szabályoz, nem kell ennyi újságíró, a kevesebb is elég egy 10 milliós országban.
Apáczai
2014. június 06. 06:25
"a fékek és ellensúlyok milyen fontos értékek." Kiscsávó! Erről nem a FIDESZ, hanem a választó dönt. És a választó nem akarja fékezni annak a kormánynak a munkáját, amelyik több-kevesebb következetességgel éppen azt a politikát követi, amire a választó felhatalmazza. Még jó, hogy nem fékezi a saját vonatát. Tehát ez az unalomig nyomatott óbégatás egy ostoba, demokráciaellenes trükk.
Mich
2014. június 06. 01:14
..és ki FÉKEZTE MEG Gyurcsányt...?! Nem a liberálisok, nem a balodal. A Fidesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!