Tisztelt Pedagógusok!

2014. június 01. 17:23

Az oktatás hazai szabályaiban több nyitottságra, több szabadságra, figyelemre és kevesebb kényszerre van szükség.

2014. június 01. 17:23
Kunhalmi Ágnes
Facebook

A ma iskolája a holnap Magyarországáról szól.

Ha valakik igazán ismerik ezt az országot, azok Önök. Együttélésünk minden baja, kínja, szegénysége, és reménytelensége az iskolában csapódik le. A gyermekek magukkal hordozzák mindezt az osztálytermekbe, ahol Önök szembesülnek mindezzel.

Az iskola szerepéről és a tudás jövőjéről ma nincs konszenzus az országban. A világ persze változik, soha korábban nem tapasztalt technológiai fejlődésen megy keresztül, így ez részben érthető. A politikából jövő ellentmondások, az állami elvárások és ahhoz nyújtott feltételek különbsége, a pedagógusokat terhelő felesleges adminisztratív intézmények sokasága, a jövő oktatásáról szóló vita elmaradása azonban elkerülhető lenne.

Ma alig folyik normális, értelmes, nyugodt gondolkodás a holnap iskolájáról. Arról is ritkán esik szó, hogy az iskolai tanítás és nevelés mellett Önök, pedagógusok sokszor gyermekeink »második családjaként« tesznek jövőnkért. Számos gyermek él ebben az országban, akik szinte csak Önöktől kapnak kedves szót, biztatást, útmutatást, függetlenül attól, hogy milyen családból jönnek. Az a munka, ami az osztálytermekben a gyermekek elmagányosodása, viselkedészavarainak, félelmeinek, görcseinek feloldása érdekében zajlik, alig látható. Pedig ahogy a gyerekek nem tehetnek arról, hogy hová születnek, úgy sokszor Önök sem az éppen aktuális kormányzati ötletelésről, ami a valós munkát nehezíti.

Az oktatás hazai szabályaiban több nyitottságra, több szabadságra, figyelemre és kevesebb kényszerre van szükség. Önök támogatást, értelmes környezetet érdemelnek, nem a központosított állam lélektelen akarnokságát.

Hiszek abban, hogy ezt máshogyan is lehet csinálni, lehet és kell is értelmes vitát folytatni az oktatás jövőjéről - még a mai nehéz körülményi között is. Meg kell ismerni és ismertetni azt a napi munkát, amellyel Önök a jövő Magyarországát formálják, minden nehézség ellenére.

Köszönöm munkájukat, köszönöm az erejüket és az elhivatottságukat!

Boldog pedagógusnapot kívánok!

Kunhalmi Ágnes
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aaronboy
2014. június 02. 20:07
Diplpmád, mikor lesz, köcsög?
atila68
2014. június 02. 11:15
Drága Kunhalmi Ágnes! Ha nincs mondanivalója, kérem ne mondjon inkább semmit! Köszönöm! A baliberál-bullshitgenerátor kurblizást meg abbahagyhatná végre.
Agricola
2014. június 02. 10:18
"Az oktatás hazai szabályaiban több nyitottságra, több szabadságra, figyelemre és kevesebb kényszerre van szükség." A "Nyitottság" terjesztését a jóságos norvégok nálunk pénzzel is seg(g)ítik. Kik húztak hasznot a Norvég Alapból? Például a Labrisz Leszbikus Egyesület Célkitűzése: MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS Egy innovatív, érzékenyítő iskolai program továbbfejlesztése. Megtanítja buzulni az iskolásokat? Kinek áll ez érdekében Magyarországon? Norvégiának miért jó az, hogy a magyar iskolásokat korán felvilágosítsák buzulás tanból? A Civil Alapban támogatottak adatai egyébként itt vannak: http://norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott
fradi44
2014. június 02. 07:42
Apropó, diplomája már van ennek a HP-nek ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!