A devizahitelekről…

2014. június 30. 08:33

Mihamarabb ki kell vezetni a devizahiteleket a magyar piacról, és a sikeres országok példájából tanulva, ezen a téren is folytatni kell a patrióta gazdaságpolitikát.

2014. június 30. 08:33
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Magyar Hírlap

„A kormány első körben a végtörlesztés eszközével szabadított ki több tízezer családot az adósrabszolgaságból. A gyakran hangoztatott rágalmakkal ellentétben az átlag végtörlesztés összege 6,5 millió forint volt, ami messze nem tekinthető a luxuslakások ellenértékének. Azt is csak nagyon kevesen tudják, hogy sokan rokonoktól vagy a takarékszövetkezetektől vettek fel a végtörlesztéshez forinthitelt, utóbbiak átlaga 5,5 millió forintra rúgott.

A második körben jött az árfolyamgát, ami öt évre stabilizálta a havi törlesztőrészletet, így juttatva levegőhöz és a saját otthon megőrzésének biztonságot adó perspektívájához további több tízezer családot.

Az idei választások után a kormány megtartotta a szavát, és a kilakoltatási moratórium meghosszabbításával enyhített tovább a devizaadósokat szorító nyomáson. Az MNB növekedési hitelprogramja a vállalkozások számára nyújt kedvező forintforrást a devizahitelek kiváltására, az önkormányzatok adósságát pedig az állam vállalta át, amely a maga erejével máris kedvezőbb tárgyalási pozícióban van a bankokkal szemben.

A bankok a devizahitelek kivezetésének költségeit már eddig is érvényesíthették a bankadóban, és ez várhatóan nem is változik. Tudni kell persze, hogy ezek a megoldások csak idővel hoznak eredményt, de jó irányba mutatnak. Mihamarabb ki kell vezetni a devizahiteleket a magyar piacról, és a sikeres országok példájából tanulva, ezen a téren is folytatni kell a patrióta gazdaságpolitikát. Most kell, és lehet is élni a lehetőséggel!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stadionban láttalak meg
2014. június 30. 17:43
"És ki fizesse ki? Mindannyian hallottunk már bebukott hitelekről. Ezek nagy része a felvevő hibájából történik." tanngó47 végtelen aljasságod még a rablóbank-szövetség aljasságát is alulmúlja És ki fizesse ki??? Mit, ezt? UNICREDIT – 95 MILLIÓRA 28 MILLIÁRD KÖVETELÉS! http://www.civilkontroll.com/unicredit-95-milliora-28-milliard-koveteles/ A 18 EZER %-os uzsorát?
tango47
2014. június 30. 13:06
Azért azt már enyhe túlzásnak tartom, amit egy tüntetésen a transzparensre írtak, hogy ti. "Töröljék el a devizaalapú hiteleket!" És ki fizesse ki? Mindannyian hallottunk már bebukott hitelekről. Ezek nagy része a felvevő hibájából történik. Az, hogy a bankok gengszter módra viselkedtek csak hab a tortán.
Stadionban láttalak meg
2014. június 30. 11:59
A gond csak az, hogy A DEVIZAHITELESEKET NEM KELL MEGMENTENI! EZT ŐK SOHA NEM IS KÉRTÉK, SŐT KIFEJEZETTEN TILTAKOZNAK AZ ELLEN, HOGY KÖZPÉNZ FELHASZNÁLÁSÁVAL VESSENEK VÉGET A BANKOK ÁMOKFUTÁSÁNAK! http://patacsipilvax.hu/2013/03/08/atvert-aron-rajott-becsaptak-a-bankok-nem-kicsit/
Stadionban láttalak meg
2014. június 30. 11:58
Bármi is legyen a javaslat a döntéshozók részéről, nincs új a Nap alatt, megint a bankokat fogják menteni, és a devizahitelesek jogos várható felháborodását azzal az aljas, egyébként nagyon átlátszó, és egyértelműen hazug retorikával kívánják leszerelni, ill. hamis látszatot kelteni, hogy az adósokat meg kell menteni. Méghozzá közpénzből. Ez végtelenül aljas húzás, mert megosztja a nemzetet, a devizahitellel nem rendelkezőket a becsapott devizahitelesek ellen hangolja. Ezt a gyalázatos célt szolgálja Varga Mihály tudatos szóhasználata is: “a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!