Könnyebb út

2014. június 09. 14:19

A pénz mozgatja a szálakat: egy-egy beruházás kapcsán szinte minden városban borítékolni lehet, ki lesz az önkormányzathoz közeli kivitelező, aki tutira egyedül – esetleg konzorciumban – tud megfelelni a közbeszerzési feltételeknek.

2014. június 09. 14:19
Cséfalvay Attila
Kisalföld

Van az a pénz, amitől korpásodik az ember haja – a samponreklámot elvállaló sztárocska »bölcsessége« s a helyben kitüntetett dunakiliti gyémántkereskedő »valamit valamiérttel« indító köszönőbeszéde is bevillant, amikor az Origo főszerkesztőjének távozása után kiderült, hogy a hírportált tulajdonló cég százmilliárdos fejlesztésbe kezd az állammal közösen. 

A pénz mozgatja a szálakat: egy-egy beruházás kapcsán szinte minden városban borítékolni lehet, ki lesz az önkormányzathoz közeli kivitelező, aki tutira egyedül – esetleg konzorciumban – tud megfelelni a közbeszerzési feltételeknek. Ebbe ugyanis belefoglaltatott, hogy csak piros markolóval lehet a munkát elvégezni: piros persze csak az összekacsintós cégnek van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
individualista
2014. június 09. 15:38
Ez igaz, igaz volt és a jövőben is így lesz. Ez ellen csak a kormány/parlament tudna tenni, törvényekkel. De pont ott ülnek ennek a rendszernek a legnagyobb haszonélvezői. Így reménytelen a változás.
MOPO3OB
2014. június 09. 15:06
Ezek mindig magukból indulnak ki. "Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter a vasárnap nyilvánosságra került hangfelvételen az MSZP választmányi ülésén nyugtatni próbálja párttársait, és cáfolja azokat a sajtóhíreket, melyek szerint „mostantól a Fidesz fogja osztani a pénzt” a regionális fejlesztésekre. „Nem így döntöttek Magyarországon a választók, és nem így döntött az Országgyűlésben a Fidesz” – érvel Lamperth." http://bit.ly/1tY9fge
Box Hill
2014. június 09. 14:39
Demokráciában semmi akadálya, hogy az adófizetők megalakítsák saját érdekvédelmi szervezetüket. Ennek helyi "branch"-e beleszólást kell, hogy elérjen a tender-folyamatba. Hiszen közpénzes beruházást az adófizetők állnak, nemdebár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!