Bojkottálom az ATV-t, ha továbbra is neonácikat szerepeltet!

2014. május 13. 14:05

Az ATV az elmúlt évek mindinkább beszűkölő, mindinkább pártállami irányítású magyar sajtójában valójában demokratikus ellenzéki szigetként funkcionált. Az elmúlt napokban azonban megnyitotta kapuit a neonáci eszmék képviselői előtt.

2014. május 13. 14:05
Lovas Zoltán
Huppa.hu

Nyílt levél Németh Sándor vezető lelkész részére, Hit gyülekezete

Tisztelt Németh úr!

Levelemet az ATV ügyében írom önnek, úgy mint ezen tévétársaság többségi tulajdona felett diszponáló személynek. Előre bocsátom: a karizmatikus keresztény közösségek, így az önél is, számomra olyan értékközösséget testesítenek meg, melyhez én ateistaként is hozzátartozónak érzem magam. A Hit gyülekezete tevékenységét 25 éve kísérem figyelemmel, a rendszerváltás hajnalán én voltam az első, ki egész kolumnás riportban írtam az Önök közösségéről az akkori Magyar Hírlapban.

Nem volt ellenemre az sem, hogy önök politizáló közösség, hiszen értékválasztásukban a napi politikában hosszú időn keresztül következetesen az ország modernizációja mellett álltak. A komoly gondok az önök számára 2010-ben kezdődtek. Az elmúlt négy évben számomra jól érzékelhető volt az az igyekezet, amivel ön közösségét megóvni igyekezett a mind mohóbb hatalomtól. A hatalom által akceptált egyházzá válás nyilván megkövetelt bizonyos kompromisszumokat. S nem kis nyomás nehezedhetett önre a közössége által birtokolt ATV működtetése kapcsán is. Ami a kisegyházakkal való hiányos szolidaritást illeti, ez ügyben ön és közössége súlyosan elmarasztalható. Legalább ilyen problematikus azonban a torz magyar nyilvánosságban abnormálisan felértékelődő szerepű ATV ügye is.

A szakmában jól ismert az, hogy itt nemcsak egyszerű tőketulajdonlásról van szó, hanem az ön által irányított vallási közösség számos szakemberrel személyesen is képviselve van a napi műsorkészítésben. Levelemet ez utóbbi ügyben írom önnek. Az ATV az elmúlt évek mindinkább beszűkölő, mindinkább pártállami irányítású magyar sajtójában valójában demokratikus ellenzéki szigetként funkcionált. Az elmúlt napokban azonban megnyitotta kapuit a neonáci eszmék képviselői előtt. Ez a lépés számomra visszatetsző, s semmint közszereplőként, semmint nézőként NEM elfogadható.

Néhány napos türelmi időt követően, amennyiben folytatódna a magyar neonácik stúdióbeli szerepeltetése, sajnálattal le kell vonjam közszereplői-nézői következtetéseimet. Ha az ATV bojkottálása bekövetkezne, azzal én nem leszek egyedül. Felhívom figyelmét arra, hogy vannak határok, amelyeket nem lehet büntetlenül átlépni. Ha ezt az Ön által irányított ATV mégis megteszi, ez egyben az ön közösségére is igen nehezen letörölhető erkölcsi következményekkel fog járni. Kérem, gondolja át soraimat. S kérem, lépjen ez ügyben, s korrigálják a fentiekben jelzett elítélendő gyakorlatot!

Budapest, 2014 május 13.

Üdvözlettel: Lovas Zoltán”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2016. július 19. 18:44
Lovas Zoltán egy nagybeteg agybeteg lehet. Az iskolában sokan tornából voltak felmentve, Lovas Zoltán akkor lógott, mikor a racionális érvelést tanították! Lovas Zoltán a fasisztázásra, nácizásra, antiszemitázásra lett beidomítva! Nála a fasisztázás teszi lehetővé, hogy kibújjon az érveléssel járó számára fárasztó agymunka alól.
1istvan
2016. július 19. 18:44
szerinted észreveszi valaki, hogy bojkottálod az atvt? elárulom. nem! senki. de senkit nem is érdekel.
Rideg Planeta
2016. július 19. 18:44
A hősi ellenállás egyik utolsó vezetője, Bartus próféta egyik igaz helyi képviselője. Meg kell becsülni ezeket a bozotharcosokat! Ezek nélkül a baloldal talán ismét 20% felé menne.:)
enes
2016. július 19. 18:44
Nekem úgy rémlik, hogy a '90-es években az MDF,Antall stb. nagy támadója. Hosszú ideig nem is hallottam róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!