Francia időutazás

2014. május 28. 09:45

Hogy is volt? Hetven éve még amerikai segítséggel próbáltátok kivakarni magatokat a fasiszták karmaiból, most meg önként fasizálódtok. Szép teljesítmény…

2014. május 28. 09:45
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

„Tizenegy hónappal ezelőtt a magyarokat éveken át demokráciára okító Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöldek frakciójának francia-német társelnöke nemmel szavazott Marine Le Pen mentelmi jogának felfüggesztésére az Európai Parlamentben. »Nemmel szavaztam. Marine Le Pen képtelenségei, hülyeségei, idiotizmusai, őrületei csak nyilatkozatok. Én ebben a kérdésben nagyon is jogi állásponton vagyok. A mentelmi jog felfüggesztése nem kijelentésekre, hanem tettekre szolgál« – mondta Cohn-Bendit a France Inter francia közszolgálati rádiónak adott interjúban. Hozzátette: »A legostobább és a legőrültebb kijelentéseket illetően is én a szólásszabadság mellett vagyok.« Ugyanakkor jelezte, nem arról van szó, hogy egyetértene azzal, amit Marine Le Pen mondott. A francia igazságügyi minisztérium kérésére végül az Európai Parlament mégis megszavazta a francia szélsőjobboldali képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Ellene egy rasszizmusellenes civilszervezet tett feljelentést egy 2010-es kijelentése miatt, amelyben a muzulmánok utcai imádkozását Franciaországnak a második világháború alatti német megszállásához hasonlította. 

Nos, kedves Daniel. Az új Európai Parlamentnek a hírek szerint már nem leszel a tagja, mint ahogyan a hazánkat gyalázó Rui Tavares sem. Hosszú és boldog nyugdíjas éveket kívánunk neked. Sajnáljuk a brazilokat, választott új hazád népét. Remélhetőleg az esőerdők védelméért többet teszel majd, mint amihez szánalmas európai ámokfutásod alatt nihilista liberalizmusod vezetett. A »legőrültebb kijelentéseket illetően is« te a szólásszabadság mellett voltál. Gyakorló elmebetegeket támogattál, s most tessék, meglett az eredménye. Még hogy Magyarország antiszemita, cigányellenes meg a többi?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. május 28. 17:10
Bendit egyszer lehetett normális is. Ugyanis: A szólásszabadság minden előtt! Az egy másik dolog, hogy az ember odafigyel, mit is mondanak, de főleg arra, mit is tesznek! Marine Le Pen -ről -bevallom- szinte semmit sem tudok, ami a sajtóban van, vagy igaz, vagy nem, de egy biztos: Benditnek most az egyszer igaza van. A mentelmi jog felfüggesztéséhez többnek kell történnie, mint idióta, vagy éppen nem idióta szólamok pufogtatásának. Azt sem értem, miért ne imádkozhatnának az utcán a muzulmánok, hiszen vallásszabadság is van. Nem ők hívták magukat Franciaországba.
elfelejtette
2014. május 28. 15:34
A végén még megérjük, hogy az egyesült náci francia-holland-brit-belga haderő bevonul a demokratikus Németországba! :D
csuka
2014. május 28. 15:18
Lehel! A fasizmus vírusa az agyadat fertőzte meg nem a franciákat.
tevevanegypupu
2014. május 28. 13:07
Kívánom mindenkinek, hogy közlekedjen arrafelé mikor az utcai imádkozások zajlanak..azzal együtt is, hogy minden vallás szabad gyakorlását maximálisan helyeslem egészen addig, míg nem zavarja a többséget..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!