Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

MI VOLT EZ A SZÖVEGHALLGATÁS AZ ANGOL EMELTSZINTÜ ÉRETTSÉGIN???!!!!!!!!

2014. május 09. 11:31

Szomorú, hogy nagyon sok diák sorsa pecsételődhet meg egy ilyen rossz minőségű, esetlegesen szánt szándékkal megnehezített hanganyag miatt…

2014. május 09. 11:31
Bódi Sylvi
Facebook

MI VOLT EZ A SZÖVEGHALLGATÁS AZ ANGOL EMELTSZINTÜ ÉRETTSÉGIN???!!!!!!!!

A lenti linket olvasván úgy látom, hogy nem csak nálam és azoknál vágta ki a biztosítékot a dolog, akikkel egy teremben írtuk a feladatokat... :(

Angolból közép és felsőfokú, illetve egy nemzetközi nyelvvizsgával rendelkezem, de ilyen brutális esettel még nem volt dolgom!

Szomorú, hogy nagyon sok diák sorsa pecsételődhet meg egy ilyen rossz minőségű, esetlegesen szánt szándékkal megnehezített hanganyag miatt... :( Hiszen nem arról van szó, hogy nem ismeri azokat a szavakat, amelyek elhangzottak és amelyeket be kellett volna írnia, hanem a technikai lehetőségek nem voltak megfelelőek.

A teremben a magnótól legtávolabb, az átellenes oldalon ültem. A szöveghallgatás első feladatánál azt vettem észre, hogy nem hallok semmit a szövegből! Recsegett, ropogott a felvétel. Hogy ez most maga a hangfelvétel vagy éppen a lejátszó hibája volt-e, nem tudni. Ami kihallatszott belőle az pedig francia akcentussal, értelmezhetetlenül ejtve a szavakat, el lett hadarva...

Én azonnal, a többieket meg nem zavarva karlengetéssel jeleztem a felügyelő tanárnak, hogy semmit nem hallok a szövegből. Ő nagy sokára reagált a jelzésemre és idegesen közölte: „Nem tudok mit tenni”. Végül csinált nekem egy helyet elől és jelezte, hogy üljek át oda. Mindez persze az alatt történt, mialatt már javában be kellett volna írni a megoldandó feladatokat... Az első sorban ülvén szomorúan és megdöbbenve tapasztaltam, hogy csak egy hajszállal hallom tisztábban a felvételt!!! Kis híján agyvérzést kaptam az idegességtől, de nem álltam neki tovább reklamálni. A teljes vizsga után kisétálva a teremből több kisebb-nagyobb tömörülést láttam a folyosókon mindenfelé. A termünkben érettségiző srácok panaszt írtak, melyben jelentették a szöveghallgatással kapcsolatos panaszainkat, amit minden, a termünkben vizsgázó személy aláírt.

Én is éltem a lehetőséggel, miszerint közvetlenül a vizsga utáni két órában van lehetőség észrevételt, panaszt tenni. Amikor a srácok be akarták adni a papírt, az illetékes képviselők nem akarták átvenni azt tőlük arra hivatkozva, hogy a kérelmet az Oktatási Hivatal által lepecsételt, a vizsgán piszkozatként használatos papírra írták... Közölték, így nem veszik át, írjuk át egy másik sima fehér papírra. Persze ekkora már az összes diák, aki a panaszt a vizsga után aláírta, árkon-bokron túl volt... A dolog pikantériája, hogy azt, hogy erre a papírra írják meg a panaszukat, a folyosón lévő egyik felügyelő tanár tanácsolta!

Tömegével érkeztek a diákok ugyanazzal a panasszal... Mindenki a szövegértés miatt reklamált. Különösen az első feladatra. Én a magam részéről megtettem a szükséges lépéseket és beadtam a kivizsgálásra irányuló kérelmet.

Bízom benne, hogy az illetékes szervek belátják, hogy hibáztak és lehetőséget biztosítanak az érettségi vizsga ezen részének újraírására!

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. május 09. 19:20
Itt lehet meghallgatni, de szerintem ez itt OK. Nem értem a reklamálást. http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/feladatsorok Tény, hogy néhány vizsgahelyen mondjuk tojnak a körülményekre, nem próbálják ki előtte a magnót, közben lerohad, újabban pedig a digitális táblához kötve egy sima laptopon megy, semmi erősítés. Na ha most a terem nagy elhiszem hogy nem hallhatta. Azzal nem foglalkoznék, hogy miért ennyi idősen vizsgázik valaki, emelt szint B2 nyelvvizsgaszint. Amikor én jártam középsuliba épp nem volt kötelező, mert eltörölték a töri érettségit. Viccelődök is töris kollégámal hogy bosszúból leérettségizek...
puszika
2014. május 09. 19:15
Hogy ez mi volt Sylvi? Csupán annyi,hogy egy alap,közép és nemzetközi nyelvvizsgával/papírja van róla/rendelkező celeb,nem érti az angol irodalmi nyelvet. Nem te vagy az egyetlen!
S0ma
2014. május 09. 16:17
Ha ez így volt, meg kell ismételni a "műveletet", jó technikával.
tango47
2014. május 09. 15:57
Már a vetkőzéshez is kérnek érettségit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!