Április hatodika után

2014. április 03. 08:33

„A Fidesz elcsalta a választást!” és „illegitim lesz a harmadik Orbán-kabinet!”. A jelenlegi kormánypártok győzelme esetén ilyen és ehhez hasonló címlapokra számíthatunk.

2014. április 03. 08:33
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet
„»A Fidesz elcsalta a választást!« és »illegitim lesz a harmadik Orbán-kabinet!«. A jelenlegi kormánypártok győzelme esetén ilyen és ehhez hasonló címlapokra számíthatunk a vasárnapi országgyűlési választás első, nem hivatalos eredményei után a baloldali nyomtatott és internetes sajtótól. Zárójelben: azoktól, akik már akkor is nevetségessé tették önmagukat, amikor népfrontba tömörülve tudatták országgal-világgal, hogy „megszűnt a sajtószabadság” Magyarországon. Persze, az sem volt igaz, de a hazugságért azóta sem vette elő őket senki. Zárójel bezárva. Most sem fogunk csalódni bennük: gyakorlatilag hosszú hónapok, sőt évek óta ahhoz készítik elő a terepet itthon és külföldön, hogy hiteltelenné tegyék az április 6-i választás eredményét.
 
Charles Gati magyar származású politológiaprofesszor – nem mellesleg a hazai balliberális elit lelkes támogatója – már 2012-ben arról beszélt, van rá lehetőség, hogy »a kormányt, ha lehet, demokratikus módon, ha nem lehet, másképpen, elmozdítsák«. De biztos emlékeznek még Viviane Redingre is. Az Európai Unió igazságügyi biztosa a zárt ajtók mögött megrendezett 2013-as Bilderberg-konferencián arról biztosította a résztvevőket, mindent megtesz annak érdekében, hogy gyengítse a magyar választások eredményének legitimitását. (Reding hivatala napokig hallgatásba burkolózott, és jóval a hír megjelenése után sikerült nagy nehezen kiizzadniuk egy cáfolat látszatát keltő közleményt.) Aztán itt van a »szárszói értelmiség« nagy kedvence, Kim Lane Scheppele, aki évek óta folyamatosan félti a magyar demokráciát. El nem hanyagolható körülményként az a Galamus.hu Scheppele »magyar hangja«, amely hamarabb közli fordításban a Princeton Egyetem jogászprofesszorának legfrissebb aggodalmait a magyar választási rendszerről, mint hogy azok valójában megjelenhetnének. Utóbb ráadásul az is kiderült, hogy Scheppele írásai alapvető jogi, tárgyi tévedéseken alapulnak.
 
Nem lenne teljes a kép a hazai »rásegítők« nélkül: Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy hetente többször is elmondja, hogy fogja elcsalni a választást a Fidesz.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. április 03. 19:18
Sajnos ezek a hazaárulók mindig találnak partnert vagy az USA-ban, vagy az EU-ban, akik kontráznak nekik. Már ki is tűzték az EU parlamentben a "magyar kérdés" megvitatását élén Tavares elvtárssal.
blind
2014. április 03. 18:51
"Zuglóban nagyjából 700-zal többen akarnak szavazni, mint ahányan két hónappal ezelőtt a névjegyzékben voltak, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén nagyjából ugyanennyivel kevesebben. A szabolcsi város polgármestere, Lipők Sándor pedig a zuglói jelölt, Papcsák Ferenc kampányfőnöke - közölte." http://www.atv.hu/belfold/20140402-voksturistak-csalast-gyanit-az-ellenzek-a-sok-lakcim-valtoztatas-mogott Ja, miért is akarták vasárnap nyitva tartani az okmányirodákat? Na ez a Választási Irodának is sok lett azért:) "Az előzetes tervekkel szemben zárva lesznek vasárnap az okmányirodák. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője a Nemzeti Választási Iroda elnökének megkeresése alapján döntött így. Korábban a KIM azt közölte, hogy egész héten meghosszabbított ügyfélfogadási rendben dolgoznak az ország összes okmányirodájában, hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog gyakorlásához kapcsolódó ügyeik zökkenőmentes intézését. Vasárnap reggel 8 órától este 7 óráig tartottak volna nyitva." http://www.origo.hu/valasztas2014/20140403-megsem-lesznek-nyitva-vasarnap-az-okmanyirodak.html
Burmin
2014. április 03. 18:19
„»A Fidesz elcsalta a választást!« és »illegitim lesz a harmadik Orbán-kabinet!«. A jelenlegi kormánypártok győzelme esetén ilyen és ehhez hasonló címlapokra számíthatunk a vasárnapi országgyűlési választás első, nem hivatalos eredményei után a baloldali nyomtatott és internetes sajtótól. Gréczy már napok óta ezt nyomja...a lütyője...
kjkj945
2014. április 03. 17:19
""Április hatodika után"" Lesz hetedike, nyolcadika ... stb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!