Az értetlenség emlékműve

2014. április 10. 14:48

Szerintem senki sem érti, hogy itt mi folyik. Senki sem érti, hogy miért mondta azt Schiffer, hogy túlméretezett hisztéria, de ami a nagyobb baj, azt sem érti senki, miről szól ez a szobor.

2014. április 10. 14:48
Léderer András
hvg.hu

„Egyesek szerint Schiffer náci/antiszemita/érzéketlen/fideszbérenc stb. Mások szerint teljesen igaza van  jelentős részük azonban úgy tűnik, Schiffert magát sem érti: miközben ugyanis lelkesen tapsikolnak annak, hogy a szoborállítás egy lényegtelen történet és helyette a lényeges dolgokról kellene beszélni, semmi mást nem tesznek, mint erről a metakonfliktusról írogatnak. Szerintem senki sem érti, hogy itt mi folyik. Senki sem érti, hogy miért mondta ezt Schiffer, de ami a nagyobb baj, azt sem érti senki, miről szól ez a szobor.

Schiffer Andrásnak és az LMP-nek az a stratégiája a párt megalakulása óta, hogy egyenlő távolságot tartva a Fidesztől és az MSZP-től (no meg annak csatolt intézményeitől), mindkettőt folyamatosan elutasítva politizáljon. Ezt a stratégiát lehet szeretni, lehet nem szeretni, de tény, hogy konzekvensen ragaszodnak hozzá, ahogy az is, hogy ezzel be is kerültek ismét a parlamentbe. Schiffer ebben az ügyben sem tett mást, mint amit az elmúlt években: rúgott egyet ide is, oda is, így próbálva középen maradni.

Itt viszont a centizgetésre koncentrálva nem vette észre, hogy az 1945 után született minden betű és szó értelmezési lehetőségének alapját is eltolta magától. Ugyanis ez a szobor részben arról is szól, amit nálam sokkal avatottabbak már itt is részletesen megírtak: elhazudja a holokauszt magyarországi történetét. Ebben a kérdésben azért nincs egyrészt-másrészt, ide is rúgok meg oda is rúgok, mert, hogy Pilinszkyt idézzem, »ott készültek el a század betűformái«. Ezzel egyébként szerintem Schiffer András tisztában van, egyszerűen nem gondolta végig, hogy mit is állít pontosan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2014. április 11. 11:25
Lehet itt pofázni mindenről,már akik ellenzik. Lehet Schiffert lenácizni DK-s politikusoknak. Lehet itt védeni a német náci-gyilkosokat,akik ellenzik az emlékművet. Nem szól ez a tiltakozás másról,mint eszement fidesz-gyűlöletről. Szerintem ezzel a szélsőséges liberálbolsevikok utálatát gerjesztik. Egy nagy vödör sz@rt öntenek saját fejükre. Kár.
dick52
2014. április 11. 07:14
Közel-keleti és kommunista hiszti. Fölösleges foglalkozni vele.
briganti
2014. április 11. 06:40
Kispajtás! Itt csak te meg haverjaid nem akarják megérteni a lényeget. Ha valaki hazudik, azok ti vagytok. Internacionalista moslék csürhe.
mustarharmas
2014. április 10. 22:36
Nem ez a csávó döntötte le a keresztet a Regnum Marianumnál? Ebben az esetben van pofája népcsoportok számára érzékeny témáról írni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!