Schiffer András a civilek ellen?

2014. április 15. 16:58

A tisztesség azonban szerintem megkívánja, hogy Schiffer kövesse meg a civil tiltakozókat és mindazokat a magánszemélyeket, akik felháborodtak a szoborterven.

2014. április 15. 16:58
Kálmán Mihály
NOL

Schiffer ezeket a civileket – és azokat, akik csatlakoztak hozzájuk az elmúlt napok flashmobjai során, valamint azokat, akik egyetértettek a flashmobok céljaival és felháborodásuknak adtak hangot a szoborral kapcsolatban – vérig sértette és megalázta azzal, hogy egy kalap alá véve az ellenzéki pártokkal politikai nyerészkedőknek, hisztériakeltőknek állította be őket, delegitimizálva felháborodásukat és diszkreditálva civil akcióikat. Kálmán Olga – minimum megkérdőjelezhető teljesítménye mellett –többször is lehetőséget nyújtott Schiffer számára, hogy megtegye a szükséges distinkciót a civilek és a pártpolitikusok akciói közt. Az interjúban 13:20 körül megkérdezte Schiffert, hogy miben tér el az álláspontja a Jobbikétól, amely szintén hisztériának minősítette a felháborodást. Schiffer kitért a kérdés elől, ahelyett, hogy elmondta volna, hogy ő – ellentétben a Jobbikkal – a túlélők, érintettek és egyéb civilek tiltakozását legitimnek tartja. A műsorvezető megismételt kérdésére azt felelte, hogy nem ismeri a Jobbik álláspontját. Majd 14:30 után Kálmán afelől érdeklődött, hogy mit mondana Schiffer a túlélőknek és rokonaiknak, akiknek családtörténetét eltagadja a szobor. Schiffer először értetlenkedett, mintha nem értené a szobor napnál is világosabb szimbolikáját, majd elkezdte sorolni, hogy melyik rokonát mikor deportálták. Választ ismét nem adott a kérdésre.

Véleményem szerint Schiffer részéről ez a – jóindulatú leszek – nemtörődöm hozzáállás, a tények ismeretének hiánya vezetett a kialakult helyzethez, amelyből Schiffer egyébként bőségesen profitál, hiszen interjúival nem kimaradt, hanem éppenséggel beszállt ebbe az emlékezetpolitikai, szimbolikus ügybe. Rajongói oldalának Facebook-falán Schiffer sorra osztja meg a fejleményeket, jelentős sikert aratva a Facebook-felhasználók közt, miközben blogposztok tucatjai dicsőítik.

A tisztesség azonban szerintem megkívánja, hogy Schiffer kövesse meg a civil tiltakozókat és mindazokat a magánszemélyeket, akik felháborodtak a szoborterven. Mert végtére is: ezek az emberek az ő potenciális választói.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gregoripehh
2014. április 16. 13:50
Kálmán "buggyant" Misike: I am a sixth-year doctoral student in Jewish Studies at Harvard. My dissertation will deal with Jewish self-defense in the Pale and Palestine. Nekem szimpatikus a zsidó dialektika, de ez a cikk csak növeli a homályt. Schiffer maga a "civilek". A többi ellenzéki párt náci, vagy lobbista. Az LMP az egyetlen civil remény. Megdöbbentő, hogy milyen műveletlen gondolkozni nem tudó idióta marhák fontoskodnak a Harvardon. Szégyen. Mellesleg a dialektika az érvek és ellenérvek konfrontációja és nem az igazság és hazugságé. Schiffer pontosan elmondta, legalább négyszer megismételve, jogos véleményét. Az viszont nem sajtószabadság, hogy tahó firkászok határozzák meg, mi legyen a beszéd téma. Minimum 50 százalékban ők felelősek a civilek elnyomásáért.
atila68
2014. április 16. 10:48
Ez is csak egy Kálmán...
kitiltott
2014. április 16. 08:19
ha nekem megölték a nagypapámat az oroszok mert nem engedte megerőszakolni a terhes nagymamámat akkor én koszoruzzam meg a Szovjet emlékművet a Szabadság téren? Vagy csak a zsidóknak volt szabad meghalni a háboruban? Vagy ez a kérdés már antiszemita?
Dragitenovic
2014. április 16. 07:06
Elmult a 3 nap meg mindig tema ez aizeee a.....oo...szobor?Vagy mi?! Most tenyleg nincs jobb dolog tok ego!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!