A Szent Síp hadművelet

2014. április 23. 10:41

Kétségtelen, hogy szimbólumot avattak, Orbán Viktor hatalmának és politikai rendszerének szimbólumát.

2014. április 23. 10:41
Fazekas Csaba
Galamus

Az impozáns aréna látványa és az ünnepség hangulata nyomán a hivatalos ideológiában alighanem végleg összekapcsolódott a labdarúgás, a nemzet fogalma és a miniszterelnök személye, még ha ez a hivatalos ideológia a »nemzeti együttműködés« eszmerendszerének kiforratlanságában egyelőre kissé zavarosnak is tűnik. A futballmániás kormányzásnak köszönhető többi stadionavatás is nyilván nagyszabású lesz majd, de ez a felcsúti ceremónia azért minden ízében jelezte: ez volt »az igazi«, a nagy, a nemzeti. Pusztán azért, mert Orbán Viktor stadionját avatták, amit persze a hivatalos kommunikáció sugalmazása szerint magunkénak kell éreznünk nekünk, magyaroknak, hiszen nekünk épült, a »mi« csapatunk otthona stb. (A magyar bajnokságban azért sem leszek Felcsút-szurkoló.)

Kétségtelen, hogy szimbólumot avattak, Orbán Viktor hatalmának és politikai rendszerének szimbólumát. S ezt bizony komolyan kell venni, függetlenül attól, hogy a faluszéli ultramodern komplexum láttán a fideszes fél-ország büszke, a nem-fideszes fél-ország vagy közönyös, vagy szörnyülködik, a külföld pedig vagy értetlenül bámul, vagy kuncog. Erről a jelenséggé vált stadion-ügyről már az avatása előtt sok mindent elmondtak, de azért a megnyitó szolgált újdonságokkal is, jelezve, hogy már megint van egy pont, amelyen túl kellett lépnünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2014. április 23. 16:43
'a külföld pedig vagy értetlenül bámul, vagy kuncog' Olyan aribari ez az állandó, kényszeres megfelelési és igazodási kényszer a 'külföldhöz', ahol, mint tudjuk, mindig jó, nemes, értékes, maradandó dolgok történnek,jönnek létre, az emberiség nagyobb hasznára és okulására!
ottapont
2014. április 23. 16:40
Elképzeltem micsoda műsor menne ha mondjuk a lovasíjászat volna Orbán szíve csücske! :D Akkor lennének csak csúcsra járatva a magyarozó panelgyárosok!
kjkj945
2014. április 23. 16:05
alamu facsa a vallásotok tiltja a szenteket. Ja te mammon (arany borjú) után síp???
Akitlosz
2014. április 23. 14:53
Ereklye lesz a sípból is, mint a hátizsákból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!