Orbán Viktort Ronald Reaganhez tudom hasonlítani

2014. április 14. 13:21

Orbán Viktor bizonyította, hogy igaz demokrata és emberjogi harcos. Interjú.

2014. április 14. 13:21
Christopher H. Smith
Heti Válasz

Az ellenzék szabadnak, de tisztességtelennek nevezte a választást.

Nem tudok ezzel a megállapítással egyetérteni. A választás szabad és tisztességes volt. Hallottam kisebb panaszokat a körzetmódosítással kapcsolatban. Hadd mondjam el, hogy ilyen az Egyesült Államokban régóta van, de attól még nem antidemokratikus a választás. Az én eredeti körzetem New Jersey-ben republikánus volt, a változtatások után demokrata lett. Kénytelen voltam elköltözni. Muszáj volt, mert a politikusi pályán szerettem volna maradni, és képviselő akartam lenni. (...)

Orbán Viktor Amerikában is megosztó politikusnak számít, akit egyesek olyan autokrata vezetőként ítélnek el, aki rossz a Nyugatnak is.

Először is, a kritikusok legtöbbször nem a tények, nem a tettek, hanem az elfogult média jelentései alapján ítélkeznek. Hadd mondjam el, ha a liberális médián múlott volna, Ronald Reagan sohasem lehetett volna elnök. Ha a médián múlott volna, republikánusokat alig választották volna meg. De én például 1981 óta vagyok republikánus képviselő, konzervatív nézetekkel. Bár az amerikai sajtó elfogultan támogatta Obama elnököt és a demokratákat, 2010-ben visszaszereztük a republikánus többséget a Kongresszus képviselőházában. Az embereket nem lehet hosszú távon félrevezetni, megtalálják a számukra kedvező vezetőt. Még egy megjegyzés, ahogyan ma Orbán Viktort támadják, azzal a magyar népet is támadják, hiszen nagy többségük rá szavazott.

Másodszor, úgy látszik, hogy nem ismerik a választás jelentőségét a demokráciában. A szavazatok döntő többségével Orbán Viktor erős felhatalmazást kapott a választóktól, hogy megvalósítsa programját, kormányozza az országot, ha kell, nehéz döntéseket is hozzon. Mit várnak tőle? Hogy az ellenzék kívánságait teljesítse? Barack Obama 2008 után erőteljesen élt mandátumával. Valaki is antidemokratikus vezetőnek nevezte?!

Harmadszor, Amerikának egy erős, demokratikus NATO- szövetségesre, valamint stabilitásra van szüksége a lobbanékony régióban. Orbán Viktor miniszterelnöksége mindkettőt garantálja.

Az első négy évben az Orbán-kormány minden lépését nagyító alatt vizsgálták amerikai kormány- és civil szervezetek. Gondolja, hogy ez lesz a második ciklus sorsa is?

Nem hinném. Orbán Viktor bizonyította, hogy igaz demokrata és emberjogi harcos. Jó lenne, ha az alaptalan vádaskodást dialógus, esetleg konstruktív vita váltaná fel.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2014. április 14. 21:07
Höröghetnek a zsidók ezerrel
sóhivatalnok
2014. április 14. 19:25
Ja Reaganhoz. Ő is padlóra rakta az országot a kommunizmus elleni szabadságharc jelszavával, aztán akkorát bukott mint Rottenbiller. Tökéletes párhuzam.
Eletterharcosd
2014. április 14. 15:47
Lassan a fidesz eléri az mszp szavazók szintjét :))) íme néhány "gyönyszem" e "polgári" csapatból :)))) http://www.youtube.com/watch?v=UVg8AdTjE1s
Antigoné
2014. április 14. 14:56
Jót szórakoztam a balosok fanyalgásán. El sem tudják képzelni, hogy valaki nem pénzért dícséri Orbánt. (Én pénzért sem tenném, mert sokat hibázott, de elismerem az érdemeit) Kedves balosok! Nem kellene mindig önmagatokból kiindulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!