Az előre eltervezett négy év

2014. április 01. 14:48

Magyarország Orbánnak köszönhetően teljesen elszigetelődött.

2014. április 01. 14:48
Balogh S. Éva
Galamus-csoport

„Sokan mondják, hogy meglepte őket, hogy Orbán hirtelen elhatározta, új alkotmányra van szüksége az országnak. Szerintem az első pillanattól kezdve tudta, noha eltitkolta, hogy egy teljes rendszer-átrendezéshez új alkotmányra van szükség. Majdnem biztos vagyok abban is, hogy az alkotmány preambulumában leírt ördögi ötlet Magyarország elveszített szuverenitásáról már megfogalmazódott a Fidesz vezetőinek fejében jóval 2010 előtt. Az értelmi szerző valószínűleg Kövér László volt, aki szerintem a Kossuth-tér átalakításáért is felelős, amely természetesen a Horthy-korszak rehabilitálásának szimbóluma. Nem lennék meglepve, hogy a határokon átívelő nemzetegyesítés ötlete is Kövértől származik. Ez a terv is már régen elő lett készítve, és készen állt már 2010 májusában, hiszen a magyarok állampolgárságáról szóló törvény az Orbán-kormány egyik első aktusa volt.


Az is elképzelhetetlen, hogy ne gondolt volna Orbán Viktor arra, hogy ha gyors rendszerváltást akar elérni, akkor egy olyan alkotmánybíróságra van szüksége, amely hajlandó neki ebben asszisztálni. Ezért azt gondolom, hogy a bírák számának megváltoztatása ugyancsak régi tervei között szerepelt.

Külügyi dolgokban nem hiszem, hogy határozott elképzeléseik voltak. Nem sokkal a választások előtt Orbán még egy cordon sanitaire-ről értekezett Oroszország ellen, de hatalomra jutása után nem sokkal megváltoztatta orosz politikáját. A keleti nyitás is régi ötlet, amelyet most is erőltet, és amelybe óriási energiát fektet. Ezek az erőfeszítések eddig nem sok sikerrel jártak. Eddig leginkább arról lehet olvasni keleti- és közel-keleti angol nyelvű internetes portálokon, hogy Magyarország százával ad ösztöndíjakat ezen országok egyetemi hallgatóinak. Legutoljára 300 ösztöndíjat ajánlottak fel egyiptomi diákoknak.

Magyarország Orbánnak köszönhetően teljesen elszigetelődött. A »pávatánc« csak bizonyos mértékig volt sikeres: eddig még az Európai Unió nem használt komolyabb szankciókat Magyarország ellen. Azt viszont nem lehet tudni, mi lesz Brüsszel viszonya ehhez a politikához a jövőben, különösen ha kétségek merülnek fel a választások tisztaságával kapcsolatban.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peti
2014. április 02. 08:23
Még jó, hogy Kádár alatt nem voltunk elszigetelve holmi vasfüggönyök meg aknazárak mögé, mi, mama? Azt hinné az ember, hogy akik éltek valódi diktatúrában, azok nem beszélnek ostobaságokat, mert van összehasonlítási alapjuk. Persze, kivéve, ha ama bizonyos diktatúra haszonélvezői és kedvezményzettjei voltak, aktív népnyomorítói szolgálatukért cserébe, igaz, mama? Vagy az agyuk kezd erősen érszűkületes lenni öreg korukra, HALLÓ MAMA!
swindlerhunter007
2014. április 01. 23:38
Kedves Éva néni! Képzelje el hogy ki választotta volna Orbánt és a Fideszt ha mindazt amit itt ön felhány neki nem tudta volna előre. Mi azért választottuk őket,mert elvártuk tőle, hogy az átmeneti alkotmány helyett egy véglegest alkosson. Felhatalmaztuk azzal, (na nem mindenki, Ön és társai nem) hogy az országot kihúzza a csávából és megszabadítson az IMF béklyótól. Önök áskálódásai két évig sikeresnek bizonyultak, de mára bebizonyosodott hogy a rosszindulat fárasztó és az emberek inkább vágynak a sikerélményekre, mint a vesztesek óbégatására, és a győztesek ócsárolására. Ezért fognak veszíteni és ezért mert az emberek többsége a jóra, a barátságra, vágyik és utál vesztes lenni! Kit érdekel hogy az a külföldi média, amit ön olvas, az mit ír? A magyar választók nem olvassák azt, de érzik a változást, és bizakodnak, hiába próbálják ön és társai a sikereket, sikertelenségnek beállítani mert az önök szava már hiteltelen, és az emberek szerencsére maguk is el tudják dönteni hogy mi a jobb nekik.
Zozzz
2014. április 01. 21:31
Elszigetelődött. Az agyad helye az. India, Kína, Oroszország, Japán, Arab országok. Viktor csak ezekben tárgyalt az elmúlt 1,5 évben. Ápr06_Fidesz! :)
Box Hill
2014. április 01. 21:30
"Nem sokkal a választások előtt Orbán még egy cordon sanitaire-ről értekezett Oroszország ellen, de hatalomra jutása után nem sokkal megváltoztatta orosz politikáját." Aki ismeri a történelmet, az tudja, hogy az oroszokkal szemben szükség van cordon sanitaire-re. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet velük kereskedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!