Állami eltuskítás

2014. március 20. 07:33

Veszprémben Melocco Miklós, a kurzus-szenilitás nagymestere egy emlékművön hamisította meg Radnóti sorait.

2014. március 20. 07:33
Veress Jenő
Népszava

„Tuskó! Ennek szeretné látni a jelenlegi úgynevezett állam minden polgárát. És ezért mindent meg is tesz, hiszen a tuskítás »értelmiségi« élvonalában is tuskók ülnek vagy legalábbis úgy tesznek, mintha azok lennének - nyilvánvalóan az érvényesülés érdekében.

Veszprémben Melocco Miklós, a kurzus-szenilitás nagymestere egy emlékművön hamisította meg Radnóti sorait. Emlékeztetőül: »de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen, és csecsszopók, akikben megnő az értelem«. A debilis nemzeti szemérem a szobrászt hamisításra vitte: »élnek dolgozók itt, költők is bűntelen, és csecsemők is, akikben megnő az értelem«. Mert a »csecsszopó« szerinte durva, nem illik Radnóti szelíd személyiségéhez, meg hogy »az utókornak joga van a finomításokhoz«. Egyébként meg »ezt a dolgot elintézem majd Radnótival a mennyországban« - nyilatkozta. Ja, ha én azt vésném Kölcsey szobrára, hogy »hejretyutyutu«, mert szerintem a Himnusz túl búval bélelt, vajh, mi lenne...?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2014. március 20. 17:25
Lehet, hogy Melocco átírt egy szót, de az a Veress Jenő, akinek az elvtársai felakasztották Melocco apját, ne emlegessen kurzus szenilitást. A kommunista Népszava hallgasson Meloccoval kapcsolatban.
magnamater
2014. március 20. 16:26
Nem a munkásosztály, hanem a SZEMÉLYZETI OSZTÁLY volt a kommunizmus alatt az uralkodó osztály, a káderezők élet-halál urai voltak, nem számított irodalmi, képzőművészeti, sport, vagy tudományos eredmény, csak az ő véleményük volt a döntő. Utódaik titkos szervezetbe tömörültek,és most ők ítélkeznek, igen erősek , kitűnő külföldi kapcsolatokkal rendelkeznek.
atila68
2014. március 20. 14:01
Jenő! Ön menthetetlen.
puszika
2014. március 20. 11:39
Jenő! Hogy hol nagy a kurzusszenilitás? Ebben ti vagytok a VILÁGBAJNOKOK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!