Politikai kormányzás volt (Török Gábor) − Mandiner négyévértékelő I.

2014. március 31. 12:11

Tapasztalataim szerint a második Orbán-kormány széles körben bizonyította, hogy létezik politikai logika, hogy a politikában nincs királyi út, s hogy igenis van, lehet értelme, haszna a politikai tudásnak.

2014. március 31. 12:11
Török Gábor
Mandiner

A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult, rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük.

*

Török Gábor: Politikai kormányzás volt

Politológusok, politikai elemzők, politikával hivatásszerűen foglalkozók kormánytól ennyi segítséget még soha nem kaptak a munkájukhoz, mint ebben a négy évben.

Tapasztalataim szerint a második Orbán-kormány széles körben bizonyította, hogy létezik politikai logika, hogy a politikában nincs királyi út, s hogy igenis van, lehet értelme, haszna a politikai tudásnak.

Politikai kormányzás volt, amelyet tényleg csak politikai-hatalmi logikával lehet értelmezni és megérteni.


A szerző politológus, egyetemi docens.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. április 03. 06:49
"Politikai kormányzás volt (Török Gábor) − Mandiner négyévértékelő I." 8 év homokozó után éppen ideje volt. Az csak a Simon féléknek kedvezett.
hunavar
2014. április 01. 04:35
A politika tudomány szart se ér, ha nincs mellett a gazdasági tudomány.
Akitlosz
2014. március 31. 14:48
"politikai logika" "A vitában volt aki ész érveket hozott fel, s volt, aki politikait. Amíg ez a kettő külön van, addig nem olyan nagyon jó." / Hofi Géza / Na ugyanez a helyzet a logikával is. Az baj, ha politikai logika van logika helyett. Amúgy lehetne királyi út, csak vissza kellene térni a történelmi alkotmányhoz, a bolsevik köztársaságosdi helyett. Magyarországon mind az öt köztársaságot bolsevikok "kiáltották ki".
Bro222
2014. március 31. 14:05
Gordi meg azt hitte, hogy fortélyos félelem igazgat. Most pedig lehet jönni a faszsággal, hogy Török is fideszdroid, fidesznyik, fideszbirka, narancsos agyhalott lett...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!