1848-as Galaktikusok–Rendszerváltás utáni válogatottunk 9-0

2014. március 14. 10:36

Ha a modern magyar nemzet egy vallás, akkor Kossuth lett az Isten.

2014. március 14. 10:36
Csunderlik Péter, Pető Péter
Page Not Found

„6. Pénzügyminiszter: Kossuth Lajos-Matolcsy György 6-0


Most, hogy kéthetente emigrál valaki hazánkból, akiről az emigrálásakor hallunk először, emlékezzünk a régi időkre, amikor még teljesítmény kellett ahhoz, hogy valaki neves emigráns lehessen és beszéljenek róla. Mondjuk végigcsinált egy szabadságharcot, mint Kossuth Lajos, a »nemzet atyja«, a »magyar Mózes«, »Isten második fia«. Ezek a címkék nem Kerényi Imre fejéből pattantak ki. Ha a modern magyar nemzet egy vallás, akkor Kossuth lett az Isten. Pedig papíron csak pénzügyminiszter volt, de mivel pénz mindenhez kellett, mindennel foglalkozott. 1848/1849-ben olyan teljesítményt nyújtott, mint a magát felszívó Maradona 1986-ban. Úgy játszott a magyar lélek húrjain, ahogy még Sean Connery sem a Bond-lányok testén. Ha kellett, megmondta a tutit, ha arról volt szó, leborult a nemzet nagysága előtt, és mindezt dakota közmondások nélkül. Pénzt szerzett az IMF-től, bankókat nyomatott, keresztülvitte a jobbágyfelszabadítást és honvédséget toborzott. »Kossuth Lajos azt üzente«, ugyebár. Az pedig a magyar néplelket és hozzáállást tükrözi, hogy »ha még egyszer azt üzeni«, mert ha csak egyszer üzen valaki, az le van szarva, biztos nem komoly a baj.

»Nagy ésszel csak nagyot lehet tévedni” – állította Kossuth, és elüthetnénk azzal, hogy ezt mintha csak Matolcsyra találta volna ki, de attól tartunk, ettől súlyosabb a probléma. Kossuth Lajos sem azzal vonult be a történelemkönyvekbe, hogy egy percen belül ő tudta felsorolni a legtöbb GDP-adatot, továbbá az államháztartás állapotát maastrichti nívóhoz igazította, de ellenfele globális kitekintésben is unikális teljesítményt produkált. Legyen elég annyi: Veres Jánost szorította ki a csapatból, aki pedig alighanem kezdő lenne bárhol a világon. Mint a női kajakosok válogatója: aki megnyeri, annak odaadhatják az olimpiai aranyat. Jellemző a mezőny erejére, hogy a nemzet Drazséja (Draskovics Tibor) szóba sem jön. Hogy is jöhetne, amikor a közgazdaságtant foltosjapánkölyöksegg-alapúra változtató, banánízű tündérmesékkel operáló vátesz, a Növekedéskutató Intézet egykori igazgatója, Matolcsy György is köztünk van. Jellemző sokoldalúságára, hogy már ByeAlexet is kitüntette, de állítólag Sebők Vili centerhalfjátéka is tetszett neki annyira, hogy hamarosan meglepi egy plecsnivel, de egy magát meg nem nevezni akaró informátorunk szerint érdekli a profiboksz is. Bár Matolcsy lelkesen publikál a Heti Válaszban, azért recenziós munkássága egyelőre nem nyom annyit, mint a Kossuth Összes. Bár erről Orbán Viktor középpályás alighanem másként vélekedik.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2014. március 14. 12:41
"Ezenkivül utasítva volt a magyar ügyviselő Nagy-Brittannia kormányának szabad kereskedési alapon kereskedelmi szerződést ajánlani, mely ajánlatnak fontosságát el fogják önök ismerni, ha meggondolják egyrészt, hogy gabnaneműek, bor, olajmagvak, kender, len, épületfa, festék-anyag, gyapjú, dohány s mindennemű ércz és ásvány tekintetében Magyarország egyik legtermékenyebb, mondhatnám legtermékenyebb országa Európának, s ha meggondolják másrészt, hogy műipari fejlődése mesterségesen lefojtatván a bécsi kormány által: Magyarország közel tizenöt milliónyi lakosságával többnyire földmivelő ország s mint ilyen, tág térrel is ajánlkozik az angol tőkének iparvállalatokra, tág piaczot is nyujthat angol iparárúk számára, minek fontosságát maga azon egy tény is eléggé illustrálja, hogy a háborúnkat megelőzött évben mintegy huszonöt millió forintot adtunk ki csupán csak gyapotárúkért, mely mennyiségben alig volt egy rőf angol árú, minthogy a Magyarországot Austria javára kizsaroló kormány magas, úgyszólván: tilalmi vámokkal annyira elzárt minden egyenes beviteltől a külföldről, hogy jobbadán a hazánk piaczát monopolizáló Austriára voltunk szorítva s anyagi jólétünk egy valóságos gyarmatrendszeri mostoha politikának áldoztatott fel." Mire Medgyessy elmondott volna egy ilyen derekas körmondatot, még a teljes mandátuma is letelt volna. Ezeknek az ostoba álösszeméricskéléseknek az olcsó poénkodáson kívül semmi értelme.
Secnir
2014. március 14. 11:41
7. Földmívelés-, ipar, és kereskedelemügyi miniszter: Klauzál Gábor-Torgyán József 7-0 Van, amikor nincs mese. Torgyán József, a bohócpolitikus mind népszerűbb kategóriájának képviselője, akinek házánál 1998-ban bomba robbant, s attól már csupán a híres kassai bombázás titokzatosabb a magyar történelemben. Egy felmosással el lehetett takarítani a robbanás nyomait, szóval biztos nem ekkor durrant a kilencvenes évek elején eltűnt hatszáz kiló csehszlovák semtex. E korszakos politikus, aki dölyfösebb és kártékonyabb volt, mint a Krumplibogár a Maja, a méhecskében, akinek egy időben mindenféle rokona jelent meg állami melókban mintegy a mocskos komcsi rezsim antitéziseként, a chilei cseresznye importjával helyezte volna új alapokra a magyar mezőgazdaságot, s bővítette volna tovább az őrültség fogalmi kereteit. Csak nézzük meg, mit tett a nagyhagyományú Független Kisgazdapárttal, és ezt vetítsük ki mindarra, amihez köze volt. Legenda volt, s az is maradt, a „Monnyon le!” című fölkiáltása ma is meghatározza a politikai életet és szinte életjáradékként húsz éven át garantált fellépést Éles István humoristának. Torgyánnal szemben küldhetnénk miniszternek a Fradi Sast is, akkor is jobban járunk, nemhogy Klauzállal. :D
Oldgóbé
2014. március 14. 11:27
Péterek! Az csak nálatok zsidóknál van,hogy mikor nemzet,mikor vallás,ahogy a nemzetközi helyzet megkívánja. Oda kell figyelni mert másképpen még kitagadnak.
ceres
2014. március 14. 11:20
Az ilyen írás is azt bizonyítja:ez a(valójában) balliberális csoport 98%-ban indulat, a maradék 2%-ban pedig ezt az indulatot próbálja racionalizálni.Nem racionális,hanem racionalizáló lények..Ezért ön-és közveszélyesek.Normális körűlmények közt azért kialakúlna egyfajta kommunukáció a "bal"-és a jobb közt , de ezekkel az álintellektuális ösztönlényekkel ez szinte utópisztikus..Törzsi színvonalon gondolkodnak , törzsi színvonalon elkülönűlnek és minden vulgáris marhaságot összehordanak azokról akik nem tartoznak közéjük..Vad, irracionális projekciók , és beteges elvontság jellemzi őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!