Szigetvári Viktor és az Orbán-rezsim

2014. március 19. 10:41

Szigetvári politikai analfabéta. Ilyet értelmesebb politikus nem csinál. Jól nézne ki, ha Orbán Viktor egyik fontos embere pártjában nekiállna kritizálni a jobboldallal szimpatizáló politológusok egyikét.

2014. március 19. 10:41
Balogh S. Éva
Galamus-csoport

„Szigetvári gyakran ír olvasmányairól is és inspirálta őt egy 444-en megjelent cikk is. Hirtelen eszébe jutott március 12-én, hogy »jogilag és tartalmilag Kim Lane Scheppele-nél pontosabb és mégis visszafogott értékelés« az ott megjelent írás. Mondja ezt az ellenzék egyik vezető embere arról az amerikai jogtudósról, aki az utóbbi négy évben mindent megtett, hogy a világ megismerje az Orbán-rendszer velejéig antidemokratikus természetét. Scheppele professzor öt részben megjelent átfogó tanulmánya a választási törvényről és mindazokról a rendeletekről, amelyek azóta megjelentek, világossá tették az egész világ előtt, hogy mi folyik ma Magyarországon. Nem csoda tehát, hogy azonnal beindult az orbáni kormánygépezet, hogy cáfolja Scheppele állításait. Kumin Ferenc, Fricz Tamás, Stefka István próbálták lejáratni. Ezekkel állt most csatasorba Szigetvári Viktor, az ellenzék egyik embere.

Nem csoda, hogy felháborodtam, és arra a konklúzióra jutottam, hogy Szigetvári politikai analfabéta. Ilyet értelmesebb politikus nem csinál. Jól nézne ki, ha Orbán Viktor egyik fontos embere pártjában nekiállna kritizálni a jobboldallal szimpatizáló politológusok egyikét. Vagy ha egy demokrata politikus az Egyesült Államokban hirtelen dicshimnuszokat zengene a Tea Partyról. Orbán Viktor úgy kivágná az illetőt a pártból, míg Amerikában azt gondolnák az illetőről, hogy futóbolond, és gondolom, idővel ő is a Tea Partyban találná magát.

(...)

Magyar Bálint írta a Magyar polipban, hogy ha nem tudjuk megnevezni, ami ellen harcolunk, akkor nem lehetünk sikeresek. Tudnunk kell, hogy mivel és kivel állunk szemben. Szigetvári vagy nem tudja, vagy nem akarja tudni, és sajnos elképzelései a jelenlegi magyar politikáról áthatják az egész Együtt2014 hozzáállását. Erről a politikáról a következő magyar szavak jutottak eszembe: ízetlen, színtelen – azaz se íze se bűze –, tutyimutyi, teddide-teddoda. Ha Szigetváriék nem hajlandók elismerni, hogy Magyarország ma már nem demokrácia, akkor vehetik a kalapjukat, és elbúcsúzhatnak a politikától. Az egész kampány és az elvesztegetett idő is arról beszél, hogy ezek valamit nagyon elrontottak. És most mindezt Szigetvári a Twitteren teljesen világossá tette számomra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monkey4you
2014. március 19. 18:28
Persze lehet a dolognak egy másik valójában sokkal egyszerübb és érthetöbb oka is:.... Ti ott a galambdúcnál mind hülyék vagytok...hülyék vagytok!...hülyék vagytok!!!
pkarcsi
2014. március 19. 16:29
Galamus csoport?Komcsi zsidók,bukott libsi csótányok,hálózati ügynökök,kunbélás firkászok lerakata!
skorpio
2014. március 19. 15:38
Szigetvári, és Éva néni politikai analfabéta.
zenebono
2014. március 19. 15:22
Ez a bödönfejű rém ugye jól tudom, hogy Ausztriából ír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!