Made in China

2014. február 14. 08:48

Minden fanyalgás ellenére, a kínai piac ígéretes, ráadásul nagy falat, és bőven van benne svung. Csak azt kell eltalálni, hogy mi legyen Magyarország reszortja.

2014. február 14. 08:48
Szajlai Csaba
Magyar Hírlap

Amennyiben pillantást vetünk hazánk külkereskedelmi mérlegére, látható, hogy a 156 milliárd eurós termékforgalom döntő része a Lajtán túlról származik, és ugyan kicsi, de nem lebecsülendő erőt képviselnek a keleti piaci nyitásból származó lehetőségek. Természetesen Kína lehet a pillére ennek a gazdasági opciónak: még ha onnét csak hatmilliárd eurót kóstál is az árualapunk, jó hír, hogy a forgalom értéke évről évre növekszik.

Helyes, pártolandó, hogy a kormány a legmagasabb szinten képviselteti magát Pekingben: a világ azon részén különösen kiemelt jelentőségűek a politikai kapcsolatok. Vagyis az ott bejelentett projektek – a Bank of China Magyarországon hozza létre regionális központját, várhatóan a közép-európai országok és Kína turisztikai együttműködésének apropóján Budapest ad majd helyszínt egy kooperációs idegenforgalmi központnak, továbbá az az összesen tizenkilenc különféle szakmai megállapodás, amely létrejött a kormányzat, a magyar cégek és a kínai partnerek között – megvalósulásához, első pillantásra legalábbis, aligha fér kétség, még ha ezen a téren elő-előbukkan egy-két negatív történet is. Például 2011-ben is számos nagyberuházási koncepció született, amelyek azonban még nem pörögtek fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2014. február 14. 14:21
Miért kéne nekünk az eu zsebeit tömni, ,lekért pénzeket évente az országunk befizeti az eunak ,csak vissza osztják uzsorakamatra feltételekkel,nos a szabad piacon ilyen kikötések nincsenek, pénzt kérő ország maga döntheti el mire költi.
Selamat
2014. február 14. 13:01
Most nem azért, de csak a bunkó, a világról semmit nem tudó fanyaloghat a kinai üzleteken. No meg a mélyhülye gyurcsány és fanjai, akik még mindig Mao világában élnek, és félnek :DD Aki észnél volt, már rég Kinában nyomja. Késésben vagyunk, de a Zorbánnal még be lehet hozni a késést, és meg lehet a saját szeletünket találni abban az elképesztő harcban, amit a világ Kinában lenyom!
ballada
2014. február 14. 10:29
Sok hülye ballib azt hiszi hogy az eun kívül nincs élet,van bizony .Eun kívül nem dirigálnak diktatórikus módon , szabad világ van.Eu olyan mint a volt kommunista rendszer ,diktatórikusan parancsol ,közben a tagországait kizsákmányolják azok a kommunista vezérek akik 1989 után az euba kiszaladtak széket foglalni, be épültek hogy ismét eladják az országunkat .
ballada
2014. február 14. 09:05
Mszp ballib riogat ,mán meg jön a sárga veszéllyel.Baloldalban nincs semmi pozitív ,csak az ha a simon féle pénzekbe beleérhet a kezük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!