Új szinten a Galamus

2014. február 28. 18:14

Még meg sem jelent egy angol nyelvű írás Kim Lane Schepple tollából, de a Galamus honlapja magyarul már az egész cikket közli.

2014. február 28. 18:14
Kumin Ferenc
Facebook

„A külföldi sajtó szemlézésében olyan szintet ért el a Galamus-csoport, amelyről a mi szerény irodánk eddig álmodni sem mert. Még meg sem jelent egy angol nyelvű írás Kim Lane Schepple tollából, amelyet állítólag majd lehoz Paul Krugman, Nobel-díjas közgazdász New York Timesban futó blogja (ami egyébként érdekes fejlemény lehet, mert tavaly június óta Krugmannál nincs Scheppele vendégposzt), de a Galamus honlapja magyarul már az egész cikket közli. A magyar cikk elején van ugyan egy link, de az a Krugman-blog nyitóoldalára mutat, ahol posztom írásának pillanatában egy »A General Theory of Obamacare Fiction« című írás van legfelül, és még nyoma sincs Schepple írásának. Igen, mindig vannak olyan összeesküvés-gyártók, akik szerint egy-egy külföldön megjelenő véleménycikk magyar változata előbb és nem feltétlen a távoli megjelenés helyszínén készül el.

Bár a látszat itt most elég erősen hajaz egy ilyen helyzetre, mi továbbra is hiszünk abban, hogy a magyar politika tanult és 2010 óta fáradhatatlan kritikusa valahol New Jersey környékén kapja az ihletet és koptatja billentyűzetét. A Galamus munkatársaitól pedig nagy tisztelettel csak azt kérjük, hogy ne legyenek restek máskor sem lehozni előre és magyarul, ha nekik már megvan egy másnapi New York Times vagy Süddeutsche Zeitung publicisztika. Sok munkát meg tudnának ezzel takarítani nekünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2017. május 21. 16:51
szerintem meg jobb, ha lemegyünk szavazni. jóóóó sokan. és megnyertük a pert ami el se kezdődhetett.
hátakkor
2017. február 11. 00:33
"Scheppele valami hat-hét évig élt Magyarországon" mi szponzoráltuk azt is! rámehetne az USA fékek és ellensúlyok témára akár.
GV0917
2017. február 11. 00:33
No, megjelent a futurizmus a maga valójában! A magyar baloldali lapok, nemcsak azok, ahol helyt adnak a Galamuséknak, hanem általában idehaza: megveszik lejárt szavatosságú HÍRT. Azt közösen megcsócsálják és belekötik egy gyolcs darabba, mint hajdan a cselédasszonyok a gyereknek.Mikorra kezd stichesedni, kiszemelnek egy tekintélyes külföldi lapot. Ez a mostani fehércseléd ügön csak magyar gyűlölő liberális rokolyában járó asszonyság. Aztán elküldik neki a "csemegét"!Ő rábocsájtja a kobra mérgénél százszor erősebb gyűlöletadagját és beadja egy tekintélyes lap VÉLEMÉNY rovatába! Nos ekkor : "Itt valahol, ott valahol, Négy -őt libsi összehajol.." és csiribi- csiri bá-ez a KÜLFÖLD VÉLEMÉNYE a FIDESZ-Magyarországról. Csináltak már ilyesmit a NAPKELTE nevű reggeli liberálbolsi "betelefonálós műsorban is." Azt hiszem valami K.E. nevű asszonyság felteszi a "látott vitaanyagról " a kérdést. Egy szerencsétlen nő zavarba jött és sírós hangon benyögte a"pillanatnyi helyzetértékelő válaszát":Szerkesztő asszony, tegnap nem ezt tetszett mondani, erre nem tudom a választ! A marhák elfelejtették lekeverni. Most meg Nostradamus kutyaütő hozzájuk képest! Hja kérem ,ahol egy Szilvásy nevű ex-állami jós működött, ott ez is lehetséges!
paraklétosz
2017. február 11. 00:32
Én átfutottam az irományokat: a lényeg az benne, hogy a Fidesz nyer. A többi csak rosszul sikerült körítés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!