A feleslegesek

2014. február 22. 09:39

Falja az ember a híreket, megnéz, meghallgat, elolvas mindent. Így jut el az Index tudósításáig.

2014. február 22. 09:39
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Falja az ember a híreket, megnéz, meghallgat, elolvas mindent. Így jut el az Index tudósításáig. Mert hát az Index riportert küldött a helyszínre, lássuk akkor, ez érdekes lesz és hiteles.

Végül is az. Érződik a tudósításon a személyesség, és ez elnyomja a szokásos és kötelező liberális kliséket és ostobaságokat. Ez az érzés kitart egészen a riport végéig, ahol a következő olvasható: »Aztán valaki elővett egy trombitát, és lassú dallamot kezdett fújni. Hatásvadász fordulat lenne, ha nem pont így történt volna. Az emberek megálltak, leeresztették a kezüket, mosolyogtak és énekelni kezdtek. »Ez az ukrán himnusz« – súgta Janesz. Emlékeztem a lincselésre, és biztos voltam abban, ha vége lesz ennek az egésznek, a most együtt dolgozó emberek szóba sem állnak majd egymással; tudtam, hogy az ellenállók egy része nem annyira szabadságpárti, mint inkább ultranacionalista és antiszemita; és a himnuszokért sem vagyok annyira oda. Mégis: gombóc gyűlt a torkomba, ahogy láttam, hogy ebben az irracionális, kifacsart helyzetben lényegtelenné válhatnak ezek a dolgok, hogy rövid ideig csak az számítson, hogy együtt tegyünk valamit, egymásért.«

Helyben vagyunk végre. És lássuk be, elég későn jutottunk el idáig. Senki sem tudja pontosan, de majd’ kétszáz ember halt meg már, mire leírta valaki végre, hogy az ellenállók »egy része« ultranacionalista és antiszemita. S a részletek igen fontosak ám! »Ultra« – mert hát a nacionalista önmagában kevés, olyan bűn, amit fokozni kell. Továbbá »ultranacionalista és antiszemita«. Nem vagy, hanem ÉS, ugyanis aki nacionalista, az ultra, és aki nacionalista, az antiszemita. Ha bantu, ha eszkimó, ha csiroki, ha ukrán, akkor is. Tehát nem antiorosz, a példának okáért, vagy antilengyel, esetleg antimagyar – ugyan már, ezeknek a fogalmaknak nincs semmi értelmük. Az »anti« ezekkel a népnevekkel párosítva nem fedi le a bűn, az eredendő bűn, a legfertelmesebb bűn, a megbocsáthatatlan bűn fogalmát.

Mert az az antiszemita.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gregoripehh
2014. február 23. 10:15
Ha Bayer, akkor demagóg, álnépies, szarkeverő.
nimród
2014. február 23. 10:04
Az őrült antiszemitázás a világuralomra törő balliberálisok (vigyázz, nem mind zsidó!)egyik fő fegyvere, ellenfeleikkel szemben. Asszisztál hozzá világszerte a mainstream média (az újságírók többnyire balliberálisok) és a megfélemlített nyugati kormányok többsége is. A dolog rendkívül erkölcstelen. Meggyalázza a zsidók múltbeli szenvedéseit, a holokausztban meggyilkoltak emlékét. A másik, még súlyosabb következmény a ma élő zsidókat érinti, tudniillik növeli a zsidóellenességet. Kvázi "termeli" az antiszemitákat. Mert akit hosszú időn át, hazug módon antiszemitizmussal rágalmaznak, végül megutálja a zsidókat. És úgy tűnik, a zsidók többsége nem fogja fel, hogy az ő bőrükre megy a játék.
ciseaux
2014. február 23. 00:41
Ukrajna Hitler és Sztálin között. http://www.youtube.com/watch?v=mMB5on3l1Ug
ciseaux
2014. február 23. 00:26
1941-ben, a Szovjet Únió náci megszállásakor, a Szovjet Titkosrendőrség lemészárolt több ezer többségükben ukrán politikai rabot, mielőtt evakuálták volna Lviv (Lvov) városát. Lévén a Szovjet Titkosrendőrség emberei zömében zsidók voltak, a nácik fölhasználták ezt a vérengzést, hogy a zsidók elleni gyűlöletet szítsanak az ukrán lakosságban. A bevonuló németek kiűrítették a börtönöket, és a kivégzetteket közszemlére tették, bátorítva az ukránokat a megtorlásra. 1941 Július 16.-án kb. 7000 zsidót levetkőztettek, megvertek és legyilkoltak így Lviv-ben. http://www.youtube.com/watch?v=KS7CxfWLWIs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!