Latinul: victoria

2014. január 20. 07:38

Az MSZP és társult spanjai nem bővelkednek programokban, de választóiknak elég annyi, hogy majd elzavarják a velejéig korrupt Orbán-kormányt.

2014. január 20. 07:38
Seszták Ágnes
MNO

„Az ellenzék nem szívbajos, az elmúlt négy évben a mondanivalója kimerült abban, hogy nem és/vagy Orbán, takarodj! Most pedig, amikor fogy az idő, rájött arra, hogy más is kellene a nemeken és az Orbán takarodjon kívül. Nehezen fog menni, mert kampányuk gerince a hazugsággal kevert igazságmorzsa volt. A hazugság az alap mint szükséges és kitüntetett lézerfegyver. A Fidesz 2002-ben még azt hitte, hogy a tények magukért beszélnek. Egy triviálisan elvesztett választással fizetett a naivitásért. A hazugság, különösen, ha látványos és közérthető, beül a fülbe, mint a darázs, és ott zümmög egyre hangosabban. Minél durvábban, annál hatásosabban. A Fidesz – okulva az előzményekből – egyetlen hazugságot sem hagy szó nélkül, viszont egy jól fazonírozott valótlanságot sokkal látványosabban lehet forgatni, mint tényekkel vagy bizonyítékokkal terhelt bonyolult magyarázatot. Nincs igazán szégyellnivalójuk a kormánypártoknak: a rezsicsökkenéstől a határon túliak állampolgárságán át a családi gyermekkedvezményekig több megőrzendő pozitívummal kampányolhatnak.

A magyar választási gyakorlat azonban életveszély, mert az aktuális ellenzék látványosan megígérheti, hogy ha kormányra kerül, mindent megszüntet, szétver, bezár és megsemmisít, amit az előző kormány felépített. Ennél kártékonyabb politikai »haszon« kevés létezik. Az MSZP önvizsgálatot tarthatna például azért a kárörvendezésért, amivel a kormányt gúnyolta, amiért az a demográfiai helyzetet nem tudta kellően pozitív irányba befolyásolni. Mert mi a kampány üzenete? Mindent megszüntetünk, amit az Orbán-kormány adott. Hogy lehet így például gyereket vállalni? Az MSZP és társult spanjai nem bővelkednek programokban, de választóiknak elég annyi, hogy majd elzavarják a velejéig korrupt Orbán-kormányt, üzeni a velejéig korrupt előző kormány, ideiglenesen összefércelt barátaival, akik közül többen tartják a kést a másik nyakához, biztos, ami biztos. A győzelem latin neve: victoria. Ismerős?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrFülig Jimmy
2014. január 20. 09:22
Közpénzekkel kitömött szennylap ujabb hazugságai.Ennyi pénzből nem telik okosabb nyaloncokra,muszáj a komcsik bértollnokait továbbfoglalkoztatni az ujságírói szakmát lealázni?!
székely
2014. január 20. 09:10
Valóban "Nincs igazán szégyellnivalójuk a kormánypártoknak:" teletömték Simicskáék zsebeit, magánnyugdíjpénztári vagyont eltapsolták, földosztás a hűbéreseinknek, trafikmutyi stb. Tovább a baltás pávatáncos útján!
Nemzeti Mutyikos
2014. január 20. 09:05
az oreg komcsi riboszoma megint megdolgozott a napi betevoert...
Secnir
2014. január 20. 08:59
nem kap a cikk se mínuszt se pluszt. ugyanis " Az MSZP és társult spanjai nem bővelkednek programokban" és ez baj. legyen programja minden pártnak. " de választóiknak elég annyi, hogy majd elzavarják a velejéig korrupt Orbán-kormányt " - ez meg a választókról mond el mindent. "Az MSZP önvizsgálatot tarthatna például azért a kárörvendezésért, amivel a kormányt gúnyolta, amiért az a demográfiai helyzetet nem tudta kellően pozitív irányba befolyásolni. " - ez igaz, de nemcsak ezért tarthatna önvizsgálatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!