Rendszerváltás társadalom nélkül

2014. január 04. 12:49

Az ellenzék választók felé sugárzott ajánlata lényegében az, hogy térjünk vissza a 2010 előtt világba. Ezért vesztették el a 2014-es választást.

2014. január 04. 12:49
Pogátsa Zoltán
Pogátsa Zoltán
Parameter.sk

„A Fidesz nem egy világos társadalmi és gazdasági vízióval nyert kétharmados többséget 2010-ben. Sem a párt programja, sem miniszterelnök-jelöltje nem árult el e tekintetben többet a választási kampányban az egykulcsos adónál, amely azonban még a jobboldalra szavazókat is megosztotta és továbbra is megosztja. A kétharmad oka az volt, hogy a választók radikálisan mást szerettek volna látni, mint a megelőző nyolc évben. 2014-ben az ellenzék ugyanazokkal az arcokkal próbálkozik, 2013 végén pedig egyik pártjának sincs hivatalosan elfogadott gazdasági programja. A választók felé sugárzott ajánlatuk pedig lényegében az, hogy térjünk vissza a 2010 előtt világba.

Ezért vesztették el a 2014-es választást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2014. január 04. 23:07
" az ellenzék ugyanazokkal az arcokkal próbálkozik"-te Zoli Orbán,Varga,Tomika,Rogán, Kövér talán mind új fiúk? Az igaz a nép mást akart azt megkapták.Egy páran bele is szegényedtek vagy bele nyomorodtak.
hátakkor
2014. január 04. 22:15
1989 úgy jött, hogy ismert okokból nem volt középosztály, pár entellektüel meg maszek lett volna helyette..
Vakkhangya
2014. január 04. 21:21
"""De nagyon észnél kell lennie mindenkinek, aki nem akarja, hogy ezek a lejárt szavatosságú nemzetellenes gazemberek...""" """"A CDI által elfogadott határozatban a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a szerinte a kormányváltás óta felfedezett negatív jelenségeket pellengérezi ki. A határozat szerint a szocialista-liberális kormány hatalomra kerülése óta a következő jelenségek terjedtek el: pártpolitikai befolyás a rendőrségre, politikai viták beszűrődése a bíróságokra, pártpolitikai motiváltságú bírósági eljárások, állampolgárok és civil szervezetek gyülekezési jogának korlátozása, ellenzéki gondolkodók megfélemlítése és eltávolítása az állami szférából, "felségsértésszerű" bírósági eljárások azok ellen, akik bírálják a kormányt, a polgári sajtó életképtelenné tétele, hirdetési bevételi forrásainak elvágása, valamint állami támogatások nyújtása a kormánypárti sajtónak, amely amúgy is domináns, a szabad véleménynyilvánítás adminisztratív és jogi korlátozása - áll a dokumentumban."""" http://www.origo.hu/itthon/20030611lisszabonban.html
antioxi
2014. január 04. 18:04
Nagy a sirás "egy valódi baloldal" után, de ilyen nincs a 21. századi globalizált világban. Nem létezik, mert Marxon, Leninen, Sztalinon, Mao-n, Kádáron, Ceausescu-n, stb túl vagyunk (hál'Istennek". Ami létezik az a modern, szociálisan érzékeny állam. Ez a modern baloldaliság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!