Választási kampány: mit üzennek a plakátok?

2014. január 24. 10:51

A pártok és kapcsolódó szervezeteik nem bonyolították túl az üzeneteiket: a negatív kampány hagyományos eszközeihez nyúltak.

2014. január 24. 10:51
Nótin Szabolcs
Nézőpontok

„Érdekes kérdés azonban, hogy kinek kedvez az a jelenség, hogy a 2014-es kampányban a negatív töltetű üzenetek lesznek többségben. A közvélemény-kutatásokat figyelembe véve a Fidesz jelentős előnnyel vezet a baloldali kihívókkal szemben, még ha a tényleges választási eredményre azért még várni is kell néhány hetet. Érdemes figyelembe venni, hogy a negatív kampány egy lehetséges hatása, hogy a pártválasztásukban bizonytalanok jelentős része távol maradhat az urnáktól, hiszen ezen benyomások elidegeníthetik őket és inkább az otthon maradást választhatják megfelelő alternatíva hiányában. Ha mégis a részvétel mellett döntenek, van lehetőségük kiválasztani egy protestpártot a szavazólapról – például a kormányzati múlttal nem rendelkező Jobbikot vagy az LMP-t.

A negatív kampány hatása lehet egyfelől, hogy az erőviszonyok megdermednek, és nem lesz érzékelhető elmozdulás sem a Fidesz, sem a baloldali összefogás irányába, így a Fidesz győzelmi esélye biztossá válhat. Másfelől a Fidesz–KDNP és a baloldal kölcsönös vetélkedéséből profitálhat a Jobbik és az LMP is, hiszen protestszavazatokat zsebelhetnek be, és nevető harmadik-negyedikként jobban szerepelhetnek, mint amit jelenlegi támogatottságuk mutat. Persze mindez csak egy gondolatkísérlet, hiszen a kampány még számos előre nem látható meglepetést tartogathat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radical
2014. január 24. 15:58
A Jobbik plakátjain nem negatív üzenet van! És ők az egyetlen akik magukat mutatják meg és nem a másik párt arcait mocskolják. 2014 Jobbik!
székely
2014. január 24. 14:42
"A pártok és kapcsolódó szervezeteik nem bonyolították túl az üzeneteiket: a negatív kampány hagyományos eszközeihez nyúltak." A testvéri szeretetet tükröző gyűlölettől mentes buszmegállókba elhelyezett plakátokkal jó példát mutat a FIDESZ-KDNP.
Felebarát
2014. január 24. 11:41
mit üzennek a plakátok... le vagytok szarva,,,, maffia kormány bohoc emberek, szebb jövőt nem üzen semmit, mert arra képtelnek... 2014-ben ugyan ott tartunk mint sok évvel ezelőtt...
kukagyerek
2014. január 24. 11:00
CSAK A NEMZET !!! ezért, a JOBBIK !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!