Lehet is rám irigykedni, meg nem is

2013. december 17. 19:19

Az, hogy jogvédő lennék, elég erős kifejezés, hiszen bárki fordulhat az ombudsmanhoz, vagy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. Ez a dolgok normális rendje.

2013. december 17. 19:19
Teczár Szilárd
Campus Online

„- Bár nem tartjuk magunkat bulvármédiának, mégis csak folytassuk a személyeddel. A Magyar Narancs újságírója és a Hallgató Hálózat (HaHa) aktivistája vagy, illetve újabban jogvédőként is fellépsz. Hogyan határozod meg magad?

- Az újságírásnak szentelem a legtöbb időt, ezt már életvitelszerűen folytatom. Az, hogy jogvédő lennék, elég erős kifejezés, hiszen bárki fordulhat az ombudsmanhoz, vagy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. Ez a dolgok normális rendje. Ha jó kifejezést akarunk találni arra, amit csináltam, akkor talán jogérvényesítésnek nevezném. (...)

- Tavasszal azt mondta neked Rónai Egon az ATV-ben, hogy a HaHa eltűnt, belepte a márciusi hó. A hó már régen elolvadt, de a HaHa nem került elő. Miért?

- Valóban eltűntünk a nyilvánosságból, de ez nem először fordul elő. A HaHa akkor szerepel többet a hírekben, amikor felpörögnek az események a felsőoktatás körül. Egyébként úgy gondolom, hogy ha nem is értük el az összes célunkat, van, amiben meghátrálásra késztettük a kormányt. A hatalom jól érzékelte, hogy az állami ösztöndíjak kérdésében kell engednie, hiszen emiatt vonultak a legtöbben az utcára. Be kell látnunk, hogy a többi kérdés nem érdekelte annyira a hallgatókat, hogy újabb utcai megmozdulásokat tudjunk szervezni.

- Vagyis a hallgatók passzívakká váltak.

- Igen. A kormány áttért egy tárgyalásos taktikára, amiben viszont mi nem vettünk részt, különösen miután a HÖOK érzékelte, hogy már nincs mögöttünk akkora támogatás. A tárgyalásokkal a teljes felsőoktatási érdekképviseleti szférát elhallgattatták, pedig most látjuk igazán, hogy a folyamatnak nem volt nagy eredménye, hiszen a kormánynak november 27-én kellett volna tárgyalnia az új felsőoktatási stratégiát, mégsem tette meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johnnyrotten
2013. december 18. 08:18
Tegnap az Erkelben voltunk egy táncesten, amelyet Zsuráfszky Zoltán rendezett. Az itt élő népek népszokásait mutatták be ünnepei(n)ken és táncai(n)kon keresztül. A végén eszembe jutott ez a hülye Teczár: ha látta volna az előadást, valszeg visítva rohan az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz,mert az előadáson a nők nagyon nők (nőiesek), míg a férfiak nagyon férfiak (férfiasak, ha úgy tetszik, macsók) voltak! Mindenki a nemi szerepének megfefeleően viselkedett, öltözködött és táncolt. (Ellenben Teczár pajti valószínűleg valamilyen semleges, egységes öltözetet részesített volna előnyben, tán fehér, szürke vagy rózsaszín leplet mindenkinek.) És az előadás természetesen így volt rendjén, mert így működnek a dolgok, míg a világ világ. És így is marad Teczár pajti habverése ellenére. Egyébként Teczár a maga teczárizmusát valóban a Magyar Narancsban tudja leginkább kiteljesíteni, az az ő "szellemi műhelye", jól választott.
hátakkor
2013. december 18. 05:41
Ez Lúdasék titkos ásza?
ciseaux
2013. december 17. 23:17
Szörnyű dolog lehet, ha valaki ennyire meg van győződve a saját "nélkülönözhetetlen fontosságáról", mint ez a Teczár! De, ez már így megy 60-70 éve, ilyen teczárokat kontraszelektál a baloldal. "Az újságírásnak szentelem a legtöbb időt, ezt már életvitelszerűen folytatom." Nem akarok kötekedni, de ha valaki egyetemre jár, hol a bánatban van ideje életvitelszerűen újságírni??? ..és még hányan?! Tényleg, valaki olvas Teczárt? Hol? Ki adja ki? Minek? Mennyiért? Mert ha nem lenne ez a Mandiner...
Wagner Hopkins
2013. december 17. 22:34
Ha az un. hallgatók passzívvá váltak és nem vesznek részt a tárgyaláson, mit akarnak a kormánytól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!