Hozzáadott érték

2013. november 24. 16:37

Minden vonatkozó statisztikai adatot egybevetve 2013 Magyarországán minden egyes magyar állampolgárra vetítetten havi 250.000 ezer forintnyi megtermelt új érték jut. Ennyiből élünk… Mindannyian… Fejenként…

2013. november 24. 16:37
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Balra, magyar!

„Illetve hát sok millióan sokkal kevesebből, még pontosabban annál is kevesebből. A magyar társadalom fele szegény, de azt se túlzás állítani, hogy roppant szegény. Általában szegények a gyermekes családok, a csonka családok, a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékkal élők és újabban azok a munkavállalók is, akiknek egykori tisztes jövedelmét a minimálbér, vagy a jóval gyengébb közmunkabér váltotta fel.

A gazdagok viszont nagyon gazdagok lettek. A magyar lakosság durván 1%-a a szuper-gazdagok világába tartozik, s közös ismérvük, hogy korábban a pártállami örökség, de ma már inkább az OrbánSimicska klán kiszolgáló–övezetében találták meg a szerencséjüket. Talán pár ezerre vélhető a maguk kovácsolta szerencséből, esetleg piaci tevékenységükből igen tehetősekké váltak száma. Ez utóbbiaknak bizonyos mértékben még akár elismerés is kijár, sőt, egyeseknek csak az! Ám ne feledjük, a kapitalizmus messze nem a tisztességről, hanem leginkább a kizsákmányolásról szól!

A teljesen kizsákmányoltak alkotják a szegények tömegeit. Ők a kapitalizmus igazi sérültjei, áldozatai. A szociális Európa halványodó víziója márpedig róluk szól. Számukra keresünk az életük jobbítására új megoldásokat. Hogy kik? Mi, baloldaliak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2013. november 25. 08:36
Tetszettek volna egy kis tartalékot hagyni a következő kormányra a százmilliárd eurós adósság helyett. Ha ezek a szegénységért aggódó níemandok nem verték volna dobra a nemzetgazdaság kilencven szézalékát, ma sokkal magasabb lenne a hozzáadott érték. De azért van remény, Szanyi a fogyasztás oldalon erősít napi tíz felessel. Ez ugyan nem kimondottan hozzáadott érték, de legalább a sajátját veri.
szigno57
2013. november 24. 22:09
...a másik balra Szanyi, a másik balra!
atila68
2013. november 24. 21:52
Kedves Szanyi Tibor, ön beállna egy napra a piacra zöldséget és gyümölcsöt árulni, hogy belelásson az ágazat hibáiba?
Akitlosz
2013. november 24. 21:30
"s közös ismérvük, hogy korábban a pártállami örökség," Mondja ezt a pártállam állampártja jogutód pártjának a politikusa. A pártálláami örökség senkit sem terhel jobban, mint az Mszp-t, és az Mszp-seket. Persze másokat is, az nem vitás, de az Mszp-(sek)é a jogi felelősség ezért az örökségért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!