A kormány vesztésre játszik a Sukoró-perben

2013. november 23. 13:06

Ha sikerülne kicsikarni még április előtt egy vesztes ítéletet, az újabb százalékpontokat hozna a Fidesznek. Kerül, amibe kerül.

2013. november 23. 13:06
Raskó György
Facebook

„Washingtonban egyelőre szép csendben folyik a Sukoró kártérítési per, amiben az Orbán kormány által felkért jogászcsapat arra játszik, hogy Magyarország veszítsen. A kártérítés összege akár 100 milliárd Ft is lehet, de 50 milliárdnál biztosan nem lesz kevesebb. Az ügyvédek másfél milliárd Ft-ot kapnak a vesztes perért. Ilyen könnyen valószínűleg még senki sem keresett ennyi pénzt.

Figyelem az egész történetet, mert egy szereplőjét Ronald Lauder urat személyesen is ismerem. Voltam a New York-i székházában a GM toronyházban, mely a Central Park bejáratánál van, amit sosem fogok elfelejteni, miután egy igazi Szépművészeti Múzeum. Annyi híres festményt Chagall-tól Matisse-tól, Monet-től, Picasso-tól, Van Gogh-tól és másoktól egy helyen sehol sem láttam. Ronald úr magánrepülőjével elvitt George Patakihoz egy ebédre, nem kis távolságra, egyszóval volt és van pénze.

Lauder úr amellett, hogy elismert művészettörténész és műgyűjtő, kiváló üzletember is, így hát totál kizártnak tartom, hogy telekcserén akart volna nyerészkedni pár száz millió forintot. Tényleg akartak kaszinót építeni, ami világszínvonalú lett volna és hozott volna milliárdokat az államkasszának. Ez választási kampány miatt nem kellett nekünk s most újabb választási kampány közeledik, ahol vesztésre játszik a kormány, mert ha sikerülne kicsikarni még április előtt egy vesztes ítéletet, az újabb százalékpontokat hozna a Fidesznek. Kerül amibe kerül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hörgőmorgó
2013. november 24. 10:31
Talán itt lenne az ideje egy jó kis ónos esős " nem adjuk a sukorői tarlót" nevú békemenetnek. CÖF "civiljei" hun vagytok?????
GV0917
2013. november 24. 10:25
Olyan, mint a molnárpoloska! Siklik a víz felszinen. egy egy hullám néha beborítja, de felkapaszkodik és rója, rója a tiszteletköröket az éppen fent regnáló hatalom körül. Csak vigyázz, mert a választások után ezek a liber-kommancs pocsolyák kiszáradnak. Akkor úgy jársz, ahogy Kóka Jani javasolta: "Ki kérdezi meg a békákat, ha le akarják csapolni a mocsarat?"-Hát te is gondolkodj el azon , hogy mi lesz veled "molnárpoloska?" Feldobod a talpaidat, vagy elmégy egy pesti lakásba- vérszívó ágyi poloskának?
Zsolt75
2013. november 24. 09:56
Ühüm, tehát a Fidesz direkt elveszti a pert, szegény Lauder barátod meg akarata ellenére nyer néhány milliárdot. Érdekes megközelítés. Azért a megítélt összeget felajánlhatná valami közhasznú alapítványnak, mondjuk a Haza és Haladásnak...
catalina9
2013. november 24. 09:18
Viszont "Ronald úr" kurva gazdag - hiszen repülővel vitte Raskó Györgyöt magához George Patakihoz, nem ám közelre! " Megdöbbentő, hogy Raskó ilyen nyálas cikket izzadt ki magából. Erősen hónaljszagú. A valóság kissé más: "A The New York Times szerint a milliárdos valóságos specialistája az adóelkerülésnek, minek következtében a minimálisra csökkentette hozzájárulását az Egyesült Államok költségvetéséhez. A lap kimutatta, hogy pénzeit befektetési alapok, vállalatok és offshore cégek egész labirintusába rendezte, „mely tranzakciók közül többekről ügyvédei is elismerték, hogy adócsökkentési célokat szolgáltak". Talán nem véletlen, hogy - Lauderhez köthető - ciprusi offshore cégek rejlettek annak a Sukoróra tervezett kaszinóberuházásnak a hátterében is, amely alaposan megrengette a magyarországi közvéleményt. Arról, hogy miért tiltották ki Laudert Bécs összes zsidó intézményéből,..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!