(Kár)értékalapú közösség

2013. november 17. 13:10

Elgondolkodtató, hogy Demén és a szeptember közepén, hat börtönév után szabaduló Zuschlag Jánoson kívül nem nagyon akad olyan elítélt vagy afelé haladó MSZP-s, akitől becsületes és értékalapú pártja elhatárolódott volna.

2013. november 17. 13:10
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Tényleg értékalapon állnak: a tőlünk elzuschlagosított értékek alapzatán. A napokban oldalas összeállítást közöltünk az alakuló szocialista börtönválogatottról. Az elítéltekből, vádlottakból és gyanúsítottakból álló díszes grémiumból kitelne egy nagypályás focicsapat, komplett cseresorral, labdaszedőkkel.

Ám úgy tűnik, legközelebb külön lapszámot érdemes majd a témának szentelnünk, hiszen terjedelmi okokból olyan nívós személyiségeket voltunk kénytelenek kihagyni a lajstromból, mint Lendvai Ildikó egykori kampányfőnöke, Csonka Gábor, akit 2007-ben jogerősen három év börtönbüntetésre ítéltek, amiért ötmillió forintnyi kenőpénzt vett át az MSZP korábbi, Köztársaság téri pártszékházában. Csonka büntetését végül a fegyenc korlátozott beszámíthatósága okán két évre mérsékelték, majd börtönből fogházba tették át, hiszen ott jobb a koszt és a kvártély. Valamikor 2009-ben szabadult, s a hírek szerint néha be- belátogat az új, Jókai utcai székházba is. De állítólag csak körülnézni, melegedni, mert pártmunkát (és kenőpénzt) már nem kap.

(...)

Elgondolkodtató, hogy Demén és a szeptember közepén, hat börtönév után szabaduló Zuschlag Jánoson kívül nem nagyon akad olyan elítélt vagy afelé haladó MSZP-s, akitől becsületes és értékalapú pártja elhatárolódott volna. Ehelyett mellszélességgel kiállnak mellettük, szolidarítanak, sajnálkoznak és orbáni önkényt emlegetnek Mesterházyék – még akkor is, ha a büntetőeljárás éppenséggel a szocialista kurzus idején kezdődött. (Legutóbb az exszocialista Gyurcsány Ferenc rúgott ilyen típusú öngólt, amikor éles hangú közleményben tudatta: a sukorói beruházást »tisztességtelen politikai szándékok miatt hiúsította meg a Fidesz«. Elfeledve – vagy szándékosan elhallgatva –, hogy az ingatlancsere-ügylet semmiségének kimondását még Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere kezdeményezte. Tán ő is fideszes?)

Néhány napja szegény Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester mellett állt ki a szocialista párt, akit hivatali visszaélés miatt másodfokon nyolc hónap letöltendő börtönre ítéltek. Ő bűntársával, Lakos Imre volt szabad demokrata alpolgármesterrel együtt egy 38 hektáros kerületi ingatlant próbált átjátszani pályáztatás nélkül egy magánbefektetőnek. Csak a szokásos. Vagy ott van Hunvald György (egy év hat hónap börtön) hajdani helikoptertulajdonos és erzsébetvárosi ingatlanpanamázó, akivel szintén szolidáris a párt, és akit olyannyira rehabilitáltak az övéi, hogy kis híján újraindították a parlamenti képviselőségért. Nem kizárt, hogy a polgármesteri posztért majd versenybe szállhat – hacsak a harmadfokú bíróság jövőre nem súlyosbítja az ítéletét. A sittről nehéz kommandírozni a VII. kerületet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. november 18. 06:01
mi van a nemzet is ellenzékbe vonult? Zuschlaggal foglalkoznak, mi van nincs téma?
kjkj945
2013. november 17. 20:10
""""Elgondolkodtató, hogy Demén""" Ez meg ki a csoda???
Pinter68
2013. november 17. 20:07
Nyilván, a Fidesznél csak azért nincs egyetlen lebukott gazember sem, mert ök mind makulátlanok, az erény és becsület lovagjai. Nem pedig azért, mert Polt Petinek és csapatának olyan nagyon nem akarozik ilyen ügyekben tüsténkednie. Egy ügyvéd ismerösöm mesélte, hogy szerte az EU-ban a helyi versenyhivatalok által leginkább vizsgált terület az épitöipar. Ott a legnagyobbak a pénzek és ott a legnagyobb az esély a mutyira. Na már most, 2010 ota a magyar versenyhivatal egyetlen vizsálatot sem inditott épitöipari cégek ellen. Biztos azért, mert hirtelen varázsütésre megjavultak és véletlenül sem azért mert ez a Közgép legnagyobb zsákmányszerzö területe. Maffiaállam ez a javábol.
balbako_
2013. november 17. 15:33
Miért határolódnának el, hiszen teljes egyetértéssel és közösen csinálták, és ahol tudják csinálnák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!