A rasszizmus legelszomorítóbb válfaja: a hungarofóbia

2013. november 29. 17:44

A pártállam évtizedeinek talán egyetlen haszna: nyoma sem maradt a rasszizmusnak.

2013. november 29. 17:44
Kovács G. Tibor
Gondola

„Svájcisapkához hasonlított valaki egy milliók által megbecsült szimbólumot 24 évvel ezelőtt egy nagyvárosi fórumon. Elemzések szerint akkor vetette meg lábát a rasszizmus a térségben sok évtized után.


Fogalommá is lett a »svájcisapkázás«…

Azért volt különösen káros a rasszista hasonlítás, mert a pártállam évtizedeinek talán egyetlen haszna: nyoma sem maradt a rasszizmusnak. A társadalomrombolásnak ezt az ízléstelen és veszélyes változatát visszaerőltetni galádság volt.

Pár év múlva süllyesztőbe is került a svájcisapkázó.

Jött azonban az utánpótlás: a bőgatya és a fütyülős barack. Aki ezeket a magyar kultúra csúcsteljesítményei közé sorolta, nemcsak barátságtalan, hanem szemellenzős is volt. Sem a bőgatya, sem a fütyülős barack nem magyar találmány.

Tetemcafat.

Ebben már ártó felindultság is megbújt. Mit megbújt? Felszínre hahotázta magát. Egyfajta verbális magyarverés kapott nyilvánosságot – valószínűleg törvénysértő módon. A feltűnéskeltés és a garázdaság néha határesetek.

Szégyellhetné magát az is, aki nyilvánosságra engedte.”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. november 30. 09:48
A Hanákné-üggyel kezdődött, mely színtiszta provokáció volt, de ezt az - akkor még valóban bő gatyás - magyar nem tudta átlátni, mivel az ő észjárását nem ilyen gondolkodásra szabták...
balbako_
2013. november 30. 09:07
A magyar balliberális oldal mindig csak külföldi segédlettel tudott hatalomra kerülni, illetve ott maradni. Ha eléri az átlag világszintet a magyar patriotizmus végük. Ezért ténylegesen gyűlölik eltartóikat kiknek vérén élősködhetnek.
nyugalmazott tanár
2013. november 30. 08:12
A hungarofóbia akkor rasszizmus indittatású, ha valamely másik rassz tagja(i) részéről történik a durva gyűlölködés. Ilyen jellegzetes, gyakran gyülölködést megfogalmazó vagy gerjesztő közegek pl. az Amerikai Népszava, vagy a Klubrádió és az ATV újságíróklubja. Akik részéről a megfogalmazott tartalom miatt felmerül a rasszista hungarofóbia okán jelentkező megnyilvánulás alapos gyanúja.
Hober Marlow
2013. november 30. 07:02
Tiszteletem a szerzőé!Gratulálok Tibor...bár nem egy boldogító...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!