Útdíjat minden járműre!

2013. október 01. 11:36

Talán egy kis odafigyeléssel legalább az autósok terheit lehetne a mostaninál igazságosabban elosztani.

2013. október 01. 11:36
Michnai Attila
Heti Válasz Online

„Ha már az egyéni kontra tömegközlekedés ár-érték viszonyaiban, az öröklött tényezőktől nyilván nem teljesen függetlenül, ilyen rosszak a mutatók, talán egy kis odafigyeléssel legalább az autósok terheit lehetne a mostaninál igazságosabban elosztani. Hogy aki sokat koptatja a közutakat, az igenis fizessen a használattal egyenes arányban többet, aki meg keveset, az természetesen kevesebbet. A magamfajta, a lakóhelye határait ritkán átlépő autós számára példának okáért igenis vérforraló ez a mostani »tíznapos« autópályamatrica-rendszer is. Az idézőjel ugyebár annak szólna, hogy nevezett tíz napból az első már helyből törtidőszakot jelent az esetek többségében, hiszen az első »nap« akárcsak pár órából is állhat, mert azt a tényleges használatbavételtől függetlenül csupán aznap éjfélig számolják.

Pedig a nyári hír, miszerint július elsejétől az elkövetett vétségért akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható az, aki a gépjárművek kilométeróráját »megpiszkálja«, igazán ébreszthetett volna néhány termékeny gondolatot az illetékesek fejében. Hogy tudniillik a jelenlegi belföldi autópálya-használati díjat, és a köznyelvben csak súlyadónak nevezett gépjárműadót mostantól inkább a tényleges futásteljesítménnyel arányosan lenne célszerű megállapítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. október 01. 17:11
Ati bácsi,nem kellene mindennel foglalkozni,én több pihenést ajánlanék...
Tündér_Lala
2013. október 01. 16:46
Emlékeztetném a szerzőt, hogy valamikor a benzinárba építették az úthasználati díjat, mondván így használatarányosan fizet a delikvens. Azután ez hogy hogynem elfelejtődött és jöttek az autópálya használati díjak stb.,stb. Ne ötleteljen, mert arra megint ráfizetünk.
vidorka
2013. október 01. 15:31
Igenis legyen útdíj! Sőt javaslom legyen fűst adó is és minden olyan porta, ház után ahol 2-nél több ablak van ott ablak adó. Azért a sok fűst amivel a háztartások szennyezik a levegőt s az egészségügyet a sok tüdőbeteg annyira de annyira leterheli .... S a sok ablak fény szennyezése ... de legyen morzsa adó is mert igenis vegye ki a közteherviselésből a részét az akinek billeg a morzsa a bajszán... s legyen .... mi legyen adó!!! Ez a legfontosabb. Adó legyen.
Secnir
2013. október 01. 14:50
amúgy a cím félrevezető, michnai sehol sem írta, hogy MINDEN járműre akarna matricát vagy útdíjat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!