Rend a lelke még a demokráciának is!

2013. október 08. 09:34

A Kaposvári Egyetem vezetősége éppúgy túllőtt a célon, mint az egykori külügyminiszternő és köre a hajléktalan ügyben.

2013. október 08. 09:34
Michnai Attila
Heti Válasz Online

A törvényhozás csupán minden valódi demokrácia alaptételét, a tulajdon, ez esetben a köztulajdon védelmének jogát kívánta biztosítani a szabálysértési törvény minapi módosításával. Abban ugyanis egész pontosan az áll, hogy »a helyi önkormányzat, a főváros tekintetében a fővárosi önkormányzat, rendeletében kijelölheti a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében a közterület meghatározott azon részeit, ahol az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás jogellenesnek minősül«. Pontosan meghatározva a továbbiakban büntetni rendelt fogalom mibenlétét is, a félreértések elkerülése végett. Hogy példának okáért Göncz Kingának se okozzon majd gondot máriaremetei házának kertjében megkülönböztetni a kedves vendégeket, a netán ott életvitelszerűen tartózkodni szándékozó hajléktalanoktól. (...)

A Kaposvári Egyetem vezetősége éppúgy túllőtt a célon, mint (a megjelenése tekintetében különben egyértelműen rosszalló nemzetközi észrevételeket begyűjtő) egykori külügyminiszternő és köre a hajléktalan ügyben. Mert a nemzetközi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a demokrácia és a rend egymásnak nem kibékíthetetlen ellenségei, szemben ugyebár a káosszal. Csupán a módszereket kell hozzá helyesen megválasztani. A Kaposvári Egyetem rektora egy baráti hangú levéllel, a hajléktalanok dolgában megnyilvánulók pedig a merev tagadás helyett konkrét, gyakorlati javaslatokkal biztosan eredményesebben közelítettek volna az eredeti célhoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tributum
2013. október 08. 10:40
K. Szerző, hiába, a hírnév, az hírnév! - Önnek például ez úgy jön be, hogy Zokni hozzászóló alapvető, megdönthetetlen tényeken, érezhetően hatalmas műveltségen alapuló tanácsait ingyen és bérmentve kapja! - Őszintén irigylem ezért!
felfújta a szél
2013. október 08. 10:22
Gönczova beállhatna a sorba ételosztásnál, ilyen frizurával senkinek nem szúrna szemet
kjkj945
2013. október 08. 10:06
""Michnai Attila: Rend a lelke még a demokráciának is!"" Melyiknek??? görög- rabszolgataró Rosenfeld Czermanik--- népi mao- kommunista Mo. ma- kapitalist, népi putin nyugata - rakétás-bombás böszme-hazudós atp dk betiltós izr vallási ortodox mese politikai karantén Az a fajta demokrácia, amelyben a cionisták által agymosott manipulált analfabéták többsége, leszavazza, a maréknyi tisztánlátó intelligenciát..! demokrácia = a többség diktatúrája B(el)éndek féle (autoriter-populista) Tekintélyelvű - elit elleni demokrácia és még hány féle van? népiszociálkapitalisztrabszolgatartókomministarakétáshazudosplkaranténtewkintélyelvűelit démonkrácia
Zokni
2013. október 08. 10:03
K. Szerző! Senki nem mondta, hogy nem kéne rendnek lenni a demokráciában is. Sőt. Ha nem tudta volna, akkor közlöm: éppen az a cél, hogy nagyobb rend legyen. Csak más módszerrel, mint a kényszer eszközével. Érti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!