A puhatestű ellenzék

2013. október 07. 07:49

A demokraták (beleértve magát Bajnait is) utólagos reakciói gyalázatosak. Ismét a Fidesz kottájából játszanak, és méltán röhögnek a kamerába Bayerék.

2013. október 07. 07:49
Kerék-Bárczy Szabolcs
Facebook

„Csak nem akarnak csitulni az Orbán-szobor ledöntésével kapcsolatos indulatok. Nem véletlenül. A Fidesz(esek) reakciói elképesztően álságosak. Mert hol voltak 2006 őszén, mit tettek Gyurcsánnyal, Dávid Ibolyával és sok más emberrel? 2002-től ők szítják a gyűlöletet ebben az országban. Cinikusak, farizeusok, nem ismernek ellenfelet, csak megsemmisítendő ellenséget. Csapataik állandó harcban állnak, hol itthon karakter gyilkolnak, hol legfőbb nyugati szövetségeseinket gyalázzák. Ezt tudjuk.

Ami igazán érdekes: a demokraták reakciói. Elvárnám, hogy a demokrata pártok vezetői egy emberként demonstráljanak a kémpernél, és üljenek a bíróságon az UD per során. Elvárnám, hogy ne a kettős beszéd, az óvatoskodás legyen rájuk jellemző, amikor saját (egykori) barátaikat, politikai mentoraikat vonják koncepciós eljárások alá. Elvárnám, hogy elemi lojalitást fejezzenek ki azok iránt, akiket hazug vádakkal illetnek.

Elvárnám, hogy ne tekintsék ugyanúgy demokratának Orbánékat, mint ahogy saját magukat és (lehetséges) szövetségeseiket. Elvárnám, hogy a személyes és politikai haszonszerzésnek még a halvány jelét se mutassák, hanem a leghatározottabban világítsanak rá a jelenlegi hatalom embertelenségére, antidemokratikus voltára, s jelentsék ki, hogy nincs kiegyezés Orbánékkal. Ha ezt megteszik, akkor minden egyértelművé és világossá válik a jövőre nézve, és szinte automatikusan meg is alakulhat az orbánváltó koalíció.

Csak a fentiek kimondása után van értelme annak, hogy leszögezzem, hogy szerintem: 1) A Szolidaritás szobordöntése a demokrácia keretei közé tartozó esemény volt, ráadásul egyre növekvő számú polgár érzi oly’ mértékben diktatórikusnak és a saját életére is károsnak Orbán uralmát, hogy ezt markánsan kívánja kifejezni. 2) Azonban az akció az én ízlésemnek semmiben sem felelt meg, én ebben nem vettem részt, arról nem beszélve, hogy ilyet nem is kezdeményeztem volna. 3) Bajnai Gordon arculatával, stílusával gyökeresen ellentétes volt a szobordöntés. S mivel pontosan tudta, hogy mi készül, vállalta a rá nézve végül is katasztrofális következményeket. (Arra nem is akarok gondolni, hogy nem volt tudomása előre az ügyről, mert akkor nagyon lesújtó következtetéseket kellene levonnom politikusi képességeiről és az általa vezetett szövetségen belüli viszonyokról.) 4) A demokraták (beleértve magát Bajnait is) utólagos reakciói gyalázatosak. Ismét a Fidesz kottájából játszanak, és méltán röhögnek a kamerába Bayerék. Itt nem magyarázkodni kellett volna, főleg nem elhatárolódni (ha már megtörtént, ami), hanem minden erővel felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a gyűlöletkeltés, karaktergyilkosság, koncepciós perek elindítója és nagymestere a Fidesz és Orbán. Minden, ami ez után következik, természetes (még ha nem is mindig ízléses) reakció a polgárok részéről.

A szobordöntéssel kapcsolatos fideszes médiahajsza oka jelentős mértékben a puhatestű ellenzék. Vajon véletlenül ilyen, hogy is mondjam, suták? Tényleg rezsimváltást akarnak? Kár, hogy a karakánságot még tanulni kell! Pedig a választók azt értékelik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gary_cooper
2013. október 07. 20:11
Ez a fazon sem normális. Amivel a Fideszt jellemzi, hát éppen azt teszik az ún. baloldaliak. Nem csak nem normális, de ugyanolyan aljas is, mint azok, akik szobrot döntöttek. Megáll az eszem ettöl a képmutatástól, pofátlanságtól és gátlástalan stílustól!
Alarik
2013. október 07. 12:11
Na, megint előkerült ez a csúszó-mászó politikai kurtizán. Szabika drága, gratulálok. Sikerült tökéletesen beilleszkedned az ún. demokraták közé. De figyelj csak kicsi szívem, a gyűlölet forrását azok közt keresd, akikhez ilyen szépen, és zökkenőmentesen betagozódtál. Mert ők a gyűlölet és a bosszú népe. És most már te is közéjük tartozol. Magadnak választottad ezt, tehát megérdemled. Nem kár érted. Szarházi.
neven
2013. október 07. 10:19
Na ennek a Kerék-Bárcynak is elment az esze együtt a kalapos nénivel..a jobboldal árulói!! Mégis ki lövöldözött a békés tüntetőkre, járókelőkre, turistákra, és kardlapozta őket a nemzeti ünnepen 2006-ban?!
balbako_
2013. október 07. 10:11
Azért a hülyeség mellé jó adag amnézia is kell, hogy higgyünk ennek a kerékkötőnek. 2002 ben Orbán eltűnt és szervezte a pártját, míg az összes hülye gyerek rajta köszörülte a nyelvét, ráadásul akkor még totális médiafölénnyel. Tehát a gorombaság onnan ered. A Hibbant Néró azóta sem tud Orbán átkokon kívül mást gagyogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!