'56-ról

2013. október 23. 10:08

Nekimentek felborítani a hegyet, megfordítani a történelmet.

2013. október 23. 10:08
Fekete István

„Itt nem voltak altábornagyok, itt nem volt stratégia és taktika, itt csak halálba menő tizennégy-húszéves gyerekek voltak, lányok is, akik betelvén egy istentelenség szörnyű ürességével, a jelszavak csatornalevesével, a hazugság emészthetetlen maszlagával, és nekimentek felborítani a hegyet, megfordítani a történelmet, eszméletlen céltudatossággal élni vagy meghalni. És felborították a hegyet, és megfordították a történelmet, és győztesen élve maradtak. Élve maradtak elsősorban azok, akiknek a testük meghalt, mert örökké élnek az örökkévalóban és a nemzet szívében, és élve maradnak a többiek, akik talán csak most eszmélnek ájult boldogságban a kitárult messzeség, a testi és lelki szabadság, a végtelenség szemléletében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. október 23. 19:46
kiváncsi vagyok melyik Balfax az aki ezt nem lájkolta
tatka46
2013. október 23. 15:16
A mai 56-os ünnepség már nem 56-ról szól , a mostani pártok egymás közti harcról, hogy szólhat 56-ról mikor egy kommunista családból származó Kisz tag pofázik az emelvényen, vagy talán a baloldal kommunistái hitelesebbek, NEM.Ezeknek otthon kellene maradniuk és kussolni.
Fahrenheit 451
2013. október 23. 11:20
"betelvén egy istentelenség szörnyű ürességével, a jelszavak csatornalevesével, a hazugság emészthetetlen maszlagával, és nekimentek felborítani a hegyet, megfordítani a történelmet, eszméletlen céltudatossággal élni vagy meghalni." Akkor vasfüggöny volt nyugat felé, ezért lázadtak így. Most azok, akik "beteltek a jelszavak csatornalevesével, a hazugság emészthetetlen maszlagával", kimennek az országból. mert "Magyarország jobban teljesít"...
kunbella
2013. október 23. 11:09
Szép idézet! 1956 a mi ünnepünk. A kommunisták ezt ne ünnepeljék. Németországban sem kaptak a Gestapo tábornokok állami nyugdíjat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!