Az ország Baja

2013. október 12. 15:37

Ha Orbán választási felhatalmazáshoz jut jövőre további építkezéséhez, akkor később már a választói elégedetlenség is kevés lehet a rendszer leváltásához.

2013. október 12. 15:37
Fazekas Csaba
Galamus

„Példaként itt van a megismételt bajai voksolás ügye. A szervezett szavazószállítás és a hasonló kampánytechnikák egyébként eddig sem voltak idegenek a Fidesztől, talán nem ez volt a Kubatov-listák első, a gyakorlatban kipróbált alkalmazása. Az események azt a következtetést is kikényszerítik, hogy a kormánypárt egyes stratégái nem azt a következtetést vonják le a bíróság ítéletéből, hogy ilyesmit nem szabad csinálni, hanem azt, hogy jobban kell vigyázni arra, ki ne derüljön. (»Oszt jónapot« – ugye emlékszünk?)

A baloldali összefogáskeresők a demokrácia eszközeivel akarnak választást nyerni, a voksolás tisztaságára ugyancsak a demokrácia eszköztárával akarnak garanciákat szerezni, és ez így is van jól. Ha ugyanis Orbán választási felhatalmazáshoz jut jövőre további építkezéséhez, akkor később már a választói elégedetlenség is kevés lehet a rendszer leváltásához. Ahhoz előbb-utóbb csak a rendszer belső megroppanása, hibája nyújthat majd alternatívát, és lehet, hogy nem lesz könnyű ezt kivárni.

Ez az ország baja. Mert most ez az ország: Baja. Sok-sok szempontból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. október 13. 11:25
Az a baja, hogy kevés az elégedetlen választó? Ez a demokrácia faszikám! "Ahhoz előbb-utóbb csak a rendszer belső megroppanása, hibája nyújthat majd alternatívát, és lehet, hogy nem lesz könnyű ezt kivárni." Ez ugyebár minden rendszerre igaz és az bizony soká lesz. Ennyi
Krupp Skya
2013. október 13. 09:37
"A kormány a helyén van, és belátható ideig a helyén is marad, amíg beveszik a bűvészmutatványait, és csak az egyik, a gesztikuláló kezét figyelik, amelyikkel filléreket ad, miközben a másikkal, amelyikkel a sötétben matat, milliárdokat vesz el" Az anyátok picsáját 168 órás balfasz társaság! Ti is elvettetek milliárdokat csak elfelejtettetek filléreket visszaadni olyan rossz arcod van hogy még használt biciklit sem vennék tőled Bajnai bérenc!
Messire
2013. október 12. 20:55
Ha Bencsik letöltendőt kaphatott egy tény közreadásáért, mennyire itélheti a nagytekintetű biróság a nyilt rágalmazást?
fofo
2013. október 12. 20:20
" a baloldali összefogáskeresők a demokrácia eszközeivel akarnak választást nyerni, a voksolás tisztaságára ugyancsak a demokrácia eszköztárával akarnak garanciákat szerezni, és ez így is van jól." Mondjátok, ez normális? Hol él ez az ember?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!