Székely szimpátia

2013. október 28. 12:19

A könnyező budapestiek ugyanis „Vesszen Trianon!”-t skandáltak a román külképviselet előtt, és ezzel, kétségkívül akaratukon kívül, ártottak az ügynek, amelyért a székelyek és ők maguk is utcára vonultak.

2013. október 28. 12:19
A szerk.
NOL

„Különösen egy olyan napon tehát, amely a székelyek autonómiatörekvéseiről szól, Trianon felemlegetése felelőtlenség. Mert nemzetközi jog ide, Gyulafehérvári nyilatkozat oda, a románok nem fognak autonómiát adni egy olyan közösségnek, amely a trianoni szerződés revíziójával fenyegeti őket.

Ja, hogy ezek a magyarok nem azok a magyarok? Tessék ezt nekik megmagyarázni!

Nem véletlenül hangsúlyozzák az erdélyi magyar politikai vezetők annyiszor, hangsúlyozták tegnap is: az autonómia nem azt jelenti, hogy bárkit megfosztanának valamitől. Az ő erőfeszítéseiket gyengíti a tegnapihoz hasonló, empátia nélküli szimpátianyilvánítás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mantelman
2013. október 28. 23:16
A Népszabó is csak zsidók ügyével tud szimpatizálni, a magyarokéval, székelyekével nem.
MacElek
2013. október 28. 21:03
"a románok nem fognak autonómiát adni" Így se úgy se fognak. Azt kéne már elfelejteni, hogy azt tőlük kéne kérni. Azt ki kell kényszeríteni. Ha akarják, ha nem. Még soha egyetlen elnyomó sem adott szabadságot önszántából. Úgyhogy tessenek csak bátran és egyre gyakrabban emlegetni és hangoztatni azt a bizonyos világraszóló igazságtalanságot, amit a magyarok ellen elkövettek Trianonban. Mert az teremtette ezt a máig is tartó áldatlan állapotot, és taszította ebbe az elnyomott helyzetbe a székelyeket is, a felvidékiekkel és vajdaságiakkal egyetemben. Amire csak egyetlen orvosság van. Az, hogy vesszen Trianon! Végre ki kéne már mondani.
bsandor
2013. október 28. 20:00
köszönjük Budapestnek,szarunk a nolra
IgazságosIzomViktor.
2013. október 28. 19:31
Hát igen.Rengeteg jószívü ember van.De ostobasága páratlan.Arra nem gondol hogy ezzel a legtöbbet azoknak ártja akiket támogatni akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!